În luna mai, 2018, în Fărcașa se va organiza un turneu internațional de fotbal-juniori!

În luna mai a anului 2016, o echipă de copii de la Școala gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa (director prof.Viorelia Vele) a participat ,cu sprijunul direct al Primăriei Fărcașa si al d-lui primar Ioan Stegeran, la un puternic turneu international de fotbal-juniori.Turneul s-a desfăsurat în localitatea Gonneville-la-Mallet,din regiunea Normandie, situată la aprox. 200 Km de Paris si 2000 Km  distanță de Fărcașa. Atunci, copiii din Fărcașa s-au întors cu locul patru (din 12 echipe) și diploma de fair-play, având o evoluție remarcabilă, apreciată de către toți cei prezenți.

Anul viitor, în luna mai 2018, C.S.Fărcașa în colaborare cu Scoala „Lucian Blaga” și Primăria Fărcașa vor organiza un puternic turneu international de juniori la care vor invita,alături de echipe din România și echipe din Franța (Gonneville-la-Mallet) și posibil din Ucraina și Ungaria.

Pentru a se prezenta cât mai bine la turneu, copiii din Fărcașa au început încă de pe acum pregătirile. Au fost formate două grupe , alcătuite din copii născuți între anii 2004-2005 și 2006-2007.

Antrenamentele se desfășoară sub conducerea d-lui Gh.Radu, care a renunțat la conducerea echipei de juniori Liga a patra, pentru a se putea concentra pe pregătirea copiilor. Echipa de copii născuți între 2004-2005 va fi înscrisă și în campionatul de copii și juniori organizat de către Asociația județeană de fotbal Maramureș.

 

La finalul unuia dintre antrenamente am surprins un fapt demn de fi dat exemplu si de a fi urmat și de alți concetățeni. Unul dintre foștii jucători, care au activat de-a lungul timpului pentru echipa Fărcașei, portarul Nelu Radu,care acum muncește și locuiește în Franța ( a fost prezent împreună cu toată familia,pe toată durata turneului, și la Gonneville-la-Mallet ) a ținut să îi recompenseze pe copii oferindu-le acestora la finalul antrenamentului, apă,cornuri cu ciocolată și diferite dulciuri.
Chapeau, Nelu Radu!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*