În lupta dreaptă dintre Activ şi Galaţi a câştigat… Clujul!

George Marin, Petre Apostol

ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI – CSM GALAŢI 25-25 (10-13)

Activ: Inculeț (7 intervenţii), Paraschiv (2 intervenţii) – Crețu 8 goluri, Șerban 4, Florea 4, I. Leuștean 4, Bucă 2, Mureș 1, Panaite 1, Beșleagă 1, V. Leuștean, Lăscăteu.
Antrenori: Florin Ciupitu, Nicolae Nimu.
Galaţi: Anghel (2 intervenţii), Caragea, Micu – Cioaric 7, Vizitiu 7, Andrița 2, Sheiko 3, Conache 3, Bokaric 2, Lopătaru 1, Marcu.
Antrenoare: Alexandrina Soare.
Arbitri: Diana Ciulei / Anamaria Stoia

Moderna sală nouă din Sfântu Gheorghe a fost martoră la lupta dreaptă dintre două echipe care doreau cu ardoare puncte – cele trei ale victoriei constituiau țelul – necesare pentru evadarea din subsolul clasamentului, acolo unde s-au strâns echipele nou-promovate, plus Clujul, trupă abonată și anul trecut la acele poziții.
Judecând după rezultatul de la pauză nu s-ar zice, dar echilibrul a fost prezent tot timpul partidei. Începutul a arătat două echipe montate, dar și crispate în același timp, puținele goluri venind greu, dar cu Galațiul luând un avantaj de trei goluri. Nimic de speriat, pentru că, se știe, în handbal trei goluri se pot răsturna rapid. Activ a jucat cu liniște, a profitat de o dublă eliminare în tabăra adversă – experimentata arbitră Anamaria Stoia a expediat-o scurt pe experimentata Patricia Vizitiu pentru proteste – și Activ s-a apropiat la un gol (6-7, min. 20). O serie gălățeană de trei goluri a stabilit diferența de la pauză (10-13).
O serie de patru goluri prahovene, marcate imediat după reluare – Galațiul a avut și primul atac de după pauză! – a răsturnat scorul. Iată că se poate! Inima a revenit la locul ei în piepturile tuturor, echipele au continuat lupta corp la corp – efectiv și pe teren – și s-a mers cap la cap până în minutul 48, când Activ s-a distanțat la două goluri (20-18). Nici Galațiul nu a depus armele, s-a mers din nou din egalitate în egalitate, dar golul în avans venind, de această dată, de partea Activului, cu 25-24 în minutul 28:35, prin golul marcat de Florea, de pe pivot. Tot de pe pivot a egalat și Galațiul (Conache, min 29:10). Tot ce rămânea de făcut pentru Activ era un atac lung, calm, atent, decis, care să ducă la gol. Așa a fost până la un punct. S-a atacat acolo unde apărarea gălățeană a arătat slăbiciune, pe extrema noastră stânga. Crețu a pătruns, ca și în alte rânduri, dar, de data aceasta a călcat semicercul. S-a auzit infarctul cum întreba de inimile ploieștene în ditamai sala goală. Ne-a resuscitat portarul Inculeț, care, deși nu a făcut o partidă nemaipomenită, a apărat tocmai mingea care trebuia apărată. Bravo ei! La fel și celorlalte echipiere!
Din păcate, egalul nu ajută prea mult niciuna dintre combatante, mai ales că în meciul următor s-a întâmplat ce ne șoptise mai înainte o păsărică zgribulită de pe sârma de telegraf dintre Cluj și Bistrița. A câștigat Clujul în fața unei echipe care a făcut transferuri pentru… cupe europene! Dar, cum s-a ivit surpriza aceasta, de ce nu s-ar ivi surprize și în dreptul nostru? Echipa arată că poate, dorește și are nevoie de un dram de noroc și de ceva întăriri. Dacă s-or putea găsi.
Vom reveni mâine cu alte detalii de la această partidă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*