În medie 1,5 kilometri parcurși de participant la reuniunea de natație 0,5hAquaChallenge 2018

Cu o medie de circa 1,5 kilometri/persoană, 19 pasionați au înotat împreună peste 28 de kilometri pe durata evenimentului 0,5hAquaChallenge 2018, o reuniune de natație pentru amatori deschisă celor care au împlinit 18 ani.

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 3 februarie, în bazinul „Bega” din Timişoara, sub forme de runde de înot de câte 30 de minute. Provocarea a constat în a înota un număr cât mai mare de lungimi de bazin pe durata unei runde. Fiecare participant a înotat o singură rundă, iar clasamentul final a fost realizat pe grupe de vârstă şi gen, în funcţie de distanţa parcursă pe durata celor 30 de minute.

Fiecare participant a beneficiat de un certificat de participare în care sunt menționate: numele și prenumele, distanța parcursă și locul obținut, genul și grupa de vârstă. Concurentul şi concurenta cu cel mai mare număr de bazine parcurse, la fiecare grupă de vârstă au primit câte un trofeu simbolic.

Feminin:

 • Monica Antal (grupa de vârstă 30 -34 ani) – 1.400 m
 • Anita Borbély (40-44 ani) – 1.850 m
 • Loredana Curcan (20-24 ani) – 1.300 m
 • Ana Dragodan (45-49 ani) – 1.400 m
 • Ildiko Tălîngă (55-59 ani) – 1.400 m

Masculin:

 • Marc Eichert (30-34 ani) – 2.000 m
 • Mihai Lisetchi (55-59 ani) – 1.800 m
 • Cristian Mladin (40-44 ani) – 1.600 m
 • Norbert Rusu (45-49 ani) – 1.650 m
 • Iancu Sălăjan (65-69 ani) – 1.400 m
 • Nelu Slusarciuc (50-54 ani) – 1.300 m
 • Mihai-Nicolae-Ștefan Tomescu-Vlad (25-29 ani) 2.050 m

Concurentul și concurenta cu cel mai mare număr de bazine parcurse în cadrul evenimentului, indiferent de grupa de vârstă, au fost Anita Borbely (1.850 m), la femei, și Vlad Mihai-Nicolae-Ștefan Tomescu (2.050 m), la bărbați.

0,5hAquaChallenge este un eveniment de amatori deschis tuturor adulților pasionați de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club sau asociaţie sportivă.

Înotul masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

0,5hAquaChallenge este gândit ca o etapă în cadrul unor acțiuni de pregătire pentru cei care doresc să participe la maratonul de inot 24hAquaMasters, dar fără ca participarea la eveniment să fie condiționată de participarea la maraton.

Evenimentul, care a fost transmis live online, reprezintă o oportunitate de socializare, respectiv de petrecere activă și în același timp plăcută a timpului liber, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiționale.

0,5hAquaChallenge este un eveniment organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timişoara în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş și Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara. Pentru o mai rapida relaxare după proba de înot, participanții au beneficiat de masaj oferit in regim de sponsorizare de către firma Masaj Timișoara Chindea and Angels.

Rezultate obtinute sunt disponibile online la http://www.timisoara.inot-masters.ro/competitii/

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: contact@timișoara.înot-masters.ro.

 

The post În medie 1,5 kilometri parcurși de participant la reuniunea de natație 0,5hAquaChallenge 2018 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*