In memoriam – Ioan Ungureanu

Octavian Bălteanu, Marian Dima

Unul dintre admirabilii slujitori ai sportului prahovean, fost oficial de vârf la Prahova Ploieşti – fostă campioană a României la fotbal, cât şi în „sportul rege” judeţean prahovean, precum şi un preţuit specialist în Uzina 1 Mai Ploieşti, Ioan Ungureanu (născut pe 28 septembrie 1923, în Băicoi) a trecut în nefiinţă pe 3 aprilie 2018.
S-a stins din viaţă la venerabilă vârstă de 94 de ani, după o viaţă dedicată exemplar atât activităţii profesionale, cât şi sportului, dar şi familiei.
Pornit pe cărările vieţii din oraşul natal – Băicoi, Ioan Ungureanu a făcut primii paşi în ierarhia profesională de la 15 ani, la uzina „Concordia” – ulterior „1 Mai” şi „Upetrom”, fiind frezor, lăcătuş, tehnician, şef de atelier, adjunct şef de secţie şi recompensat cu „Premiul de Stat” al României, datorită unor invenţii şi inovaţii. În paralel cu activitatea profesională, Ungureanu a avut pasiunea sportului, mai întâi ca jucător de fotbal – legitimat la Concordia Ploieşti, apoi, ca oficial al echipei Prahova Ploieşti, dar şi la Comisia Judeţeană de Fotbal, devenită ulterior Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova, unde a activat o perioadă record.
A colaborat cu personalităţi marcante ale sportului, precum Constantin Teaşcă, Xenofonte Boboc, Dr. Emil Vlaiculescu, Mihai Moraru, Ioan Chelaru şi maeştrii emeriţi ai sportului Mihai Ionescu, Mircea Dridea, Mihai Mocanu, cu profesorii Jean Stanbolgiu şi Viorel Băltăţeanu, iar în ultimii ani, prin bogata sa experienţă s-a transformat într-un consultant şi a rămas un prieten al fotbalul prahovean, sub actuala conducere a AJF Prahova (preşedintele Silviu Crângaşu şi Teodor Negoiţă).
Astăzi, cel care a fost Ioan Ungureanu va fi condus pe ultimul drum, spre locul de veci, din Cimitirul „Eternitatea”, din Ploieşti, rămânând în amintirea celor care l-au cunoscut prin exemplul său profesional şi uman.
Sincere condoleanţe familie îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*