In Memoriam Marius Bacriu! Gest de profundă reverență în amintirea fostului președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Lugoj

Claudiu BuciuFoștii săi colegi și cursanți de la Școala de Artă Timișoara îi dedică ediția din acest an a Taberei de Creație de la Făget sculptorului Marius Bacriu, fostul președinte al Uniunii Artiștilor Plastici Lugoj, ce s-a stins din viață în urmă cu o lună, la doar 52 de ani.

Evenimentul, intitulat ”Marius Bacriu – aripi de artist”, îi omagiază artistului atât amintirea, cât și opera.

Tabăra de creație, ajunsă la numărul IV, se va desfășurată în perioada 8-13 septembrie și va reuni cursanți de la clasele de pictură – artă decorativă, pictură – grafică, sculptură și meșteșugari.

La Făget, alături de aceștia, vor mai fi prezenți dascălii și foștii colegi ai artistului de la Școala de Artă, profesorii Lucia Kolla Stoica, Liliana Georgiades, Nicolae Popovici și Remus Irimescu.

În cadrul taberei cursanții vor crea picturi inspirate din motivele artistice distincte ale operei lui Marius Bacriu.

Segmentul de sculptură al taberei se va axa pe finalizarea lucrărilor începute de profesorul Marius Bacriu, dar și pe realizarea unor lucrări originale, de mai mici dimensiuni.

Tabăra se va încheia cu un recital folk, susținut de Cristiana Popian, cursantă a Școlii de Artă, în anul al doilea, la clasa de pictură a profesorului Lucia Kolla Stoica.
Constantin Huțanu și Cosmin Danciu, profesorii de la cursul de Cine-Foto,, vor documenta și vor filma întregul eveniment.

Tabăra de Creație este o acțiune culturală și educativă organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, prin intermediul Școlii de Artă.

Toate lucrările create în cadrul Taberei ”Marius Bacriu – aripi de artist” de la Făget vor putea fi admirate într-o expoziție ce va fi vernisată în luna octombrie 2020, în spațiile Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Articolul In Memoriam Marius Bacriu! Gest de profundă reverență în amintirea fostului președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*