În plină stare de urgenţă, romii îşi fac de cap, carantinaţii se îmbată

În acest timp, personalul medical cade din picioare de epuizare!

Fl. Tănăsescu

În acest timp, personalul medical cade din picioare de epuizare!
Cu toate sfaturile poliţiei, ale jandarmilor şi ale altor autorităţi, deja ne este frică de ceea ce se întâmplă aici, şi acum: în Ploieşti şi în alte localităţi din Prahova. Şi nu ne referim de data aceasta strict la epidemie. Facem referire directă la infractori!
Şi teamă ne este că vom ajunge – dacă nu cumva am ajuns – să stăm în casă nu de teama coronavirusului, ci de groază. De groaza lor, a… romilor. Deşi, nici cu românii neaoşi nu ne este ruşine! Deci, şi de groaza românilor.
Revenind la romi, revenind la români. Ne este teamă de unii romi, ne este frică de unii români!

Dacă ne spune cineva că în seara zilei de luni, 30 martie a.c., în jurul orelor 19:30, ar fi avut curajul să iasă din casă prin Cartierul Mimiu, pentru a-şi plimba câinele ori să-şi cumpere o pâine, în timp ce se trăgeau focuri de armă, se aruncau pietre şi ardeau maşini, înseamnă că noi nu mai ştim pe ce lume am ajuns să trăim ! Şi mai e ceva: te sperii numai când auzi sirenele autospecialelor, darămite să mai şi vezi concentrate forţe precum patrule de siguranță publică, luptători SAS, jandarmi, militari și polițiști locali ! Că deh, puseseră de un scandal romii!
„Pentru dispersarea celor implicați (a romilor – n.n.) a fost folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical”, se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova. Şi tot poliţia prahoveană mai precizează: „S-a stabilit că incidentul s-ar fi produs în urma unor discuții purtate în contradictoriu între copiii a două familii care locuiesc în zonă, restul fiind rude ale acestora care au ieșit în stradă și au asistat la conflict”. Iar familiile acestora ce erau să facă? Să stea în casă? Haida-de ! Au ieşi în stradă şi au iscat tărăboiul. În timpul ăsta, personalul medical din spitale şi de pe ambulanţe cade deja din picioare de epuizare. Dar ce contează ?
Ce a rezultat după ce domnii romi şi-au făcut damblalele? „A fost constituit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice, distrugere, distrugere din culpă și lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate în vederea dispunerii de măsuri legale în consecință din punct de vedere penal. De asemenea, cei implicați în conflict au fost sanctionați contravențional pentru încalcarea Ordonanței Militare nr. 3 cu amendă în valoare de 5000 de lei fiecare, verificările fiind continuate în cursul acestei zile (ieri – n.n), pentru identificarea și sancționarea celor prezenți în stradă, pentru încălcarea actului normativ sus menționat (comunicat IPJ Prahova)”.
A fost acesta singurul scandal din Ploieşti în răstimp de numai două zile? Aş!
Cu o zi înainte – duminică, 29 martie a.c., în jurul orei 22:00, poliţia a fost sesizată că într-un apartament din Ploieşti este scandal mare. „Forțele de ordine direcționate la fața locului au constatat că din apartament se auzeau strigăte puternice, injurii și zgomote de obiecte sparte. În interior au fost depistați trei bărbați care, posibil pe fondul consumului de alcool, au manifestat un comportament recalcitrant și agresiv, fiind necesare imobilizarea și încătușarea acestora. De asemenea, în apartament era prezentă și o femeie.
În timpul ăsta, personalul medical din spitale şi de pe ambulanţe cade deja din picioare de epuizare. Dar ce contează?!
Trei dintre persoanele aflate în apartament erau în autoizolare, iar cea de-a patra, un bărbat în vârstă de 30 de ani, se afla în vizită.
„Cu privire la situația celor patru persoane au fost informați reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova, pentru luarea măsurilor conform competenței. Ulterior, în jurul orei 22:40, una dintre persoanele implicate în acest eveniment a sesizat că a fost agresată de către polițiști, cu ocazia intervenției (sărmana de ea! – n.n.). În cauză, organele de poliție s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare și purtare abuzivă.Totodată, bărbatul de 30 de ani a fost sancționat contravențional conform O.M. 3/2020 ,art.1, rap. la art. 9 alin. 1 din OUG 1/1999, cu amendă în valoare de 1000 de lei” (comunicat IPJ Prahova).
Şi mai avem la îndemână cazurile altor indivizi de aceiaşi teapă! Ba, mai mult decât atât, suntem convinşi că poliţia prahoveană ştie mai multe decât ştim noi.
Pe vremea când Bogdan Despescu era şef la IPJ Prahova, acesta făcea următoarea declaraţie, pentru care l-am admirat atunci. Cităm din memorie: „Colegii mei, poliţiştii, nu au armă doar pentru a o purta ca pe un accesoriu. Le-am recomandat să facă uz de ea ori de câte ori este nevoie”. Citatat din memorie, în contextul în care un cetăţean de etnie romă fusese prins la furat fier din vagoane CFR, staţionate la Gara de Sud. Şi împuşcat într-un picior pentru că refuzase să se conformeze somaţiei poliţistilor.
Atunci nu era stare de urgenţă. Acum, este!
Şi repetăm : în timpul acesta, în care infractorii îşi fac de cap, personalul medical din spitale şi de pe ambulanţe cade din picioare de epuizare!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*