În Prahova, de 14 ori MEDIE MAXIMĂ  la Evaluarea Naţională

Luiza Rădulescu Pintilie

 

Aproape cinci mii de familii din Prahova au trăit,  astăzi, mari emoţii  în aşteptarea   rezultatelor obţinute de absolvenţii clasei a VIII-a la examenul de Evaluare Naţională. Chiar dacă site-ul  Ministerului Educaţiei Naţionale a „căzut” de câteva ori în cursul dimineţii ,  anunţarea  notelor obţinute  la cele două probe susţinute de candidaţi- Limba şi literatura română  şi Matematică, precum şi a mediei finale s-a  încadrat  până la ora 12,00  stabilită  oficial,  astfel încât candidaţii nemulţumiţi de rezultatele înregistrate să aibă timp  să-şi depună,  până în această  seară, la ora 19,00, contestaţiile.

În Prahova, au susţinut  acest examen  de la sfârşitul claselor gimnaziale 4987 de elevi, care au obţinut medii între 10,00 şi 1,20. Performanţa  de a înregistra zece pe linie au atins-o  14 candidaţi , de la  instituţii de învăţământ din Ploieşti, Vălenii de Munte şi  din comuna Aluniş. Alţi patru elevi au fost destul de aproape, obţinând media 9,97,  iar între  media 9,90 şi cea maximă 10 se  situează  36 de elevi. 633 de candidaţi au obţinut medii între 9 şi 10.

La polul opus, între cea mai mică medie- 1,20 şi media 5, se  regăsesc  aproape 650 de elevi. Acestea sunt primele clasificări, cumva  „la cald”, pentru că în aceste zile  vor fi făcute tot felul de alte statistici în baza cărora se vor  completa fişele de admitere  în clasa a IX-a , pe baza unei medii finale în care cea de la Evaluarea Naţională reprezintă 80 la sută.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*