În Prahova, mii de angajați ai MAI – mobilizaţi pentru desfășurarea în condiții normale a scrutinului electoral

F.T.

Mâine, 27 septembrie a.c., 1.300 de polițiști, alături de 636 jandarmi, 310 pompieri și 200 alte efective din cadrul altor structuri M.A.I. vor asigura măsurile de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale în zona secțiilor de votare,  în contextul derulării în bune condiții  a procesului electoral.

Potrivit reprezentanților IPJ Prahova, „dată

fiind amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei de COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, angajații din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino”  Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan ”Regele Carol I” Sinaia, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot”.

În comunicatul de presă amintit se mai precizează faptul că reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Prahova vor avea în responsabilitate 176 de secții de votare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova  – 213, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova – 126, iar 109 secții de votare vor fi în responsabilitatea altor efective.

Nu în ultimul rând, reprezentanții IPJ Prahova dau asigurări că „orice sesizare va fi tratată cu celeritate și seriozitate, iar efectivele angrenate vor manifesta toleranță zero în cazurile de încălcare a legii indiferent de opțiunile politice ale persoanelor implicate”.

În plus, se mai specifică faptul că „pentru

mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre (https://ph.politiaromana.ro), accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor locale 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

De asemenea, pentru ziua votului au fost dispuse de către autoritățile competente o serie de măsuri speciale de protecție în contextul pandemiei de COVID-19”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*