În Prahova se vor deschide noi centre de vaccinare

N. Dumitrescu

Potrivit ultimelor informații, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a dat undă verde pentru deschiderea, în această lună, de noi centre de vaccinare inclusiv în Prahova. Este vorba despre centrele din spațiile identificate și propuse de primării, chiar ieri, la nivelul Instituției Prefectului Prahova, fiind desfășurată o întâlnire cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, discuțiile vizând, în principal, stadiul pregătirilor din centrele care urmează să fie operaționalizate în vederea vaccinării populației generale, în momentul de față fiind pregătite pentru deschidere trei centre pentru adminstrarea vaccinului produs de AstraZeneca și nouă centre pentru vaccinarea cu serul de la Pfizer. Astfel, din data de 12 aprilie ar urma să fie deschise centrele de la Valea Călugărească, Florești și Păulești, iar o zi mai târziu, cele de la Măneciu, Brazi, Berceni, Brebu, Urlați, Filipeștii de Pădure și Breaza, la acestea urmând să fie adăugate câte un nou flux în municipiul Câmpina, la centrul de vaccinare deschis la Casa Tineretului, și un nou centru în cadrul Spitalului Municipal Ploiești.
Potrivit datelor valabile pe 1 aprilie a.c., la nivelul județului Prahova erau deschise 20 de centre de vaccinare cu un total de 33 de fluxuri de admistrare a celor trei tipuri de ser împotriva Covid-19.
Conform informațiilor furnizate ieri de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până în prezent, în județul Prahova au ajuns 141.495 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 110.475 doze Pfizer/BioNTech, 13.320 produse de compania Moderna și 17.700 de doze AstraZeneca. Dintre acestea, până ieri la ora 12.00 fuseseră administrate 132.663 de doze, cu precizarea că, de la debutul campaniei de vaccinare în Prahova, la sfârșitul anului trecut, până în prezent, 56.040 de persoane au fost vaccinate, în județul nostru, și cu cea de-a doua doză de vaccin.
Potrivit unor date făcute publice de către Magdalena Trofin, viceprimar al municipiului Ploiești, până în data de 7 aprilie a.c., în centrele coordonate de Primăria Ploiești, în cadrul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare, au fost administrate 43. 677 de doze de vaccin. Primăria Ploiești are în coordonare, în momentul de față, patru centre de vaccinare: cel de la sala de sport a Colegiului Național ”Al. I. Cuza”, de la fostul liceu ”Ludovic Mrazek”, de la Centrul Medical Mediurg și de la Spitalul de Pediatrie.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*