În ritmul melcului! A trebuit să treacă 30 de ani de inundații ca să se înceapă primele lucrări de decolmatare a canalului colector de pe Dealul Viilor

În urma sesizării Compartimentului Protecției Civile, din cadrul Primăriei Lugoj, prin care s-a solicitat intervenția Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare pentru decolmatarea canalului de colectare a apelor pluviale de pe Dealul Viilor, municipiul nostru a fost înștiințat că în următoarea perioadă va beneficia de primele lucrări, din ultimii 30 de ani, de refacere a principalului traseu, din jurul orașului, de scurgere a apelor rezultate în urma precipitațiilor abundente.
Lucrările se impun pentru a preveni inundarea mai multor zone din Lugoj, când plouă torențial și pentru a scădea presiunea pe canalizarea, care nu face față cantităților mari de apă care trebuie preluate.

“Canalul colector pe porțiunea de la fostul Centru Fitosanitar din apropiere de fostul Hotel Tirol și până la strada Hezerișului, care are rolul să preia toate apele care se scurg de pe Dealul Viilor, este blocat și acoperit de vegetație. În cazul ploilor puternice ne creează mari probleme în oraș, pentru că toată apa de pe deal se scurge pe strada Făgetului, intră în canalizarea orașului pe care o încarcă total și se creează o presiunea foarte mare pe bazinul de retenție de la Jabăr. Din această cauză apa refulează prin gurile de canalizare și inundă mai multe străzi din municipiu. În urma ploilor din iunie și a problemelor care au fost cu inundațiile în oraș am cerut celor de la ANIF să curețe canalul care le aparține și care nu a mai fost decolmatat de 30 de ani. De curând am fost anunțați că s-au obținut fondurile necesare pentru efectuarea lucrărilor”,  a precizat Aurel Mustață, șeful Compartimentului Protecție Civilă din Primăria Lugoj.

În perioada următoare responsabili din cadrul ANIF vor fi prezenți la Lugoj pentru o recunoaștere în teren și stabilirea graficului de lucrări.

Articolul În ritmul melcului! A trebuit să treacă 30 de ani de inundații ca să se înceapă primele lucrări de decolmatare a canalului colector de pe Dealul Viilor apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*