În România au fost eliberate peste 1.900.000 de certificate digitale COVID-19

1.915.456 de certificate digitale europene COVID-19 au fost eliberate în România până marţi, 17 august a.c. Cea mai mare parte dintre certificatele solicitate și eliberate până acum – 95,87% – atestă vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, citat de Hotnews. Eliberarea certificatelor digitale europene COVID-19 a început în România la data de 1 iulie.
Aproape 270.000 de certificate au fost eliberate în ultima săptămână.
Certificatul digital verde (pașaportul COVID) se eliberează în 3 cazuri: atestă vaccinarea împotriva COVID-19 (schema completă, cu ambele doze), testarea sau vindecarea recentă de COVID-19.
Certificatul poate fi prezentat la vamă atât pe hârtie, cât și pe telefon, iar validarea se face cu ajutorul codului QR, care este scanat la frontieră, indiferent dacă certificatul este prezentat pe telefon sau pe hârtie.
Certificatul este eliberat de Ministerul Sănătății prin intermediul portalului web certificat-covid.gov.ro, dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.
Certificatul a fost propus de Comisia Europeană pentru reluarea călătoriilor în condiții de siguranță în această vară. Acesta este gratuit, securizat și accesibil tuturor cetățenilor.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*