În secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă se va intra doar pe bază de cartelă

V. Stoica

Schimbările din Spitalul Județean de Urgență, unitate medicală intrată într-o perioadă de modernizare, vor viza, potrivit declarațiilor președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, inclusiv atitudinea cadrelor medicale, dar și comunicarea și securizarea spațiilor.
Astfel, după cum a declarat recent pentru ziarul Prahova șeful administrației județene, se încearcă, pe lângă modernizarea secțiilor, schimbarea imaginii cu care s-a confruntat în ultimii ani cea mai mare unitate medicală din județ. “Încercăm să schimbăm imaginea care s-a conturat în timp despre Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Ar trebui să mai lucrăm și la atitudinea cadrelor medicale, va trebui să mai muncim și în privința mediatizării unor cazuri care sunt excepționale, pentru că atunci când ai parte de 3800 de cazuri lunar este imposibil să nu se dea și greș cu unul dintre acestea. Pe de altă parte, și medicii de familie ar trebui să își asume responsabilitatea pentru a nu mai ajunge cazurile care țin de ei direct la Spitalul Județean, la UPU, pentru că acolo trebuie să ajungă oamenii care sunt în stare critică. Mai trebuie să lucrăm și la mentalitate, dar și aparținătorii care vin cu alimente care nu sunt verificate și care pot provoca infecții în cadrul spitalului trebuie să renunțe la acest obicei”, afirmă președintele Consiliului Județean Prahova.
Pe de altă parte, având în vedere că în spital intră tot felul de persoane care comercializează “la pungă” diferite produse, Bogdan Toader a anunțat că vor fi impuse restricții de acces: “Accesul în secții va fi pe bază de cartelă și nu vor mai intra mai mult de doi aparținători deodată. Vom impune un regulament clar în privința vizitelor și a orarului acestor vizite. Vom mai monta suplimentar camere de supraveghere pentru ca tot ceea ce înseamnă activitate pe secții să fie monitorizat”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*