In sfarsit, Edvard Boasson Hagen castiga o etapa in Turul Frantei 2017! Favoritii la victoria finala au sosit la relanti, cu 12 minute intarziere

Invins de doua ori la sprint in acesta editie a Turului Frantei de catre Marcel Kittel (la 6 milimetri, cea mai mica diferenta din intreaga istorie) si Michael Matthews (cu o jumatate de roata), norvegianul Edvard Boasson Hagen a reusuit sa bifeze prima sa victorie, in etapa a 19-a, cea mai lunga din acest Mare Tur. Rutierul echipei Dimension Data a fost urmat de Nikias Arndt (Sunweb) si Jens Keukeleire (Orica- Scott).

Am asistat o adevarat demonstratie de gandire tactica, de la cap la coada, pentru solidul norvegian. Mai intai, a fost printre initiatorii unei evadari masive, fara sa prezinte pericol pentru favoriti, dar cu perspective de a ajunge in formula aceasta pana la final, apoi a rupt, impreuna cu alti 8 rutieri si acest grup, pentru ca, printr-o manevra bine gandita, sa initieze atacul decisiv la un sens giratoriu cu 3 km inainte de sosire, luand-o pe alta parte decat grosul partenerilor de fuga.

Asa cum spuneam, pe locurile urmatoare au venit germanul Niklas Arndt (Sunweb), la 5 secunde, iar pe 3, la 17″, un belgian, de ziua Belgiei, Jens Keukeleire (Orica).

Plutonul, in frunte cu Sky-ul lui Froome, urmat de AG2R, echipa secundului Romain Bardet, a ajuns, ca la defilare, cu 12 minute intarziere, astfel ca tot britanicul este purtatorul al tricoului galben, urmat de Bardet, la 23″ si de columbianul Rigoberto Uran (Cannondale), la 29″.

Sambata, etapa a 20-a, va fi un contratimp de 22,5 km, la Marsilia, cu start si sosire pe Stade Velodrome, casa echipei de fotbal Olympique Marseille, traseul fiind de-a lungul litoralului, iar spre final are o catarare dura, de peste 9 la suta inclinatie.

CLASAMENTUL ETAPEI

 

CLASAMENTUL GENERAL

The post In sfarsit, Edvard Boasson Hagen castiga o etapa in Turul Frantei 2017! Favoritii la victoria finala au sosit la relanti, cu 12 minute intarziere appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*