În sfârșit, s-a terminat recepția arenei „Francisc Neuman”: Când devine UTA chiriaș cu acte în regulă?

Stadionul „Francisc  Neuman” a fost finalizat în luna august și inaugurat de UTA pe data de 29, odată cu vizita celor de la FC Voluntari, din cadrul etapei a doua a Casa Liga 1. De atunci și până în ziua în care a demarat recepția arenei de 14 milioane de euro a Aradului au trecut alte două luni de zile, iar „operațiunea” propriu-zisă a durat încă o lună.

Chiar astăzi a avut loc – în sfârșit – simularea incendiului din partea reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad și totul a ieșit ca la carte. Pompierii i-au mai solicitat constructorului DRAST Company câteva retușuri, cum ar fi legarea ventilației de dezfumare la un generator separat și nu la panoul de curent, la fel și hidranții, fiindcă în caz de incendiu primul lucru va fi întreruperea curentului. Toate părțile prezente la stadion astăzi au semnat actele de recepție, care mai trebuie să ajungă și la alți câțiva dirigenți de șantier, dar și la Inspectoratul de Stat în Construcții Arad.

Urmează „operațiunea” de intabulare a clădirii principale, ce durează între 30 și 60 de zile. De abia apoi, proprietarul stadionului, Primăria i-l va „pasa” firmei Recons pentru administrare, care va face – în sfârșit – contractul de chiriaș cu clubul UTA. Se știe că echipa fanion a Aradului s-a mutat deja cu cățel și purcel la demisolul noii arene, doar că în acest moment nu există un cadru legal pentru găzduirea ei.

Să spunem că Primăria este înțelegătoare din acest punct de vedere, iar Radu Dragoș, administratorul firmei DRAST, a sărit și va sări mereu în ajutor pentru a le crea noi facilități jucătorilor. Nu mai departe de săptămâna trecută, cei de la DRAST au dărâmat și apoi refăcut un perete pentru pune în funcțiune acea cadă cu hidromasaj solicitată de „principalul” Balint încă di vară. Tot acolo, urmează și amenajarea unui mini-bazin cu apă rece, dar și o saună.

0
0

Articolul În sfârșit, s-a terminat recepția arenei „Francisc Neuman”: Când devine UTA chiriaș cu acte în regulă? apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*