În urma activităților desfășurate în trafic, de vineri până duminică, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. 11 bărbaţi, cu vârste între 22 şi 56 de ani, sunt cercetaţi penal după ce au fost depistaţi conducând sub influența băuturilor alcoolice (8 situaţii) sau fără a deţine permise de conducere (3 situaţii). Recordul din acest week-end aparţine unui tânăr de 22 de ani, domiciliat în comuna Ariniş. Acesta a fost depistat de poliţişti duminică, pe DJ 108/A Fărcaşa. Concentraţia indicată de aparatul etilotest a fost de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ceilalţi bărbaţi pe numele cărora au fost întocmite dosare penale au fost depistaţi pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, a oraşelor Baia Sprie şi Târgu Lăpuş şi a localităţilor Hideaga, Vadu Izei şi Năneşti. Polițiștii atrag atenția că ALCOOLUL NU ESTE PRIETEN CU VOLANUL! Nu urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, întrucât vă puneți în pericol pe dumneavoastră, dar și pe ceilalți participanți la trafic. Luați în calcul faptul că o mașină distrusă, spitalizarea sau o înmormântare, costă cu siguranță mai mult decât un taxi.

Duminică, 10 februarie, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureş au continuat să acționeze pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.

În urma verificărilor efectuate la punctele de lucru a nouă societăţi comerciale şi persoane fizice, polițiștii au depistat mai multe articole de îmbrăcăminte, purtând însemnele unor branduri de renume, susceptibile a fi contrafăcute, dar şi produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, ce urmau a fi comercializate.

Polițiștii au întocmit șase dosare penale reprezentanților firmelor în cauză, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

De asemenea poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei, pentru abateri de la prevederile O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și ale Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată s-a dispus indisponibilizarea articolelor de îmbrăcăminte şi a produselor alimentare expirate  identificate, precum şi ridicarea în numerar a sumei de 634 de lei.

Photo: Arhiva

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*