Încă două săptămâni cu temperaturi caniculare!

Perioadele cu vreme caniculară vor continua în următoarele două săptămâni, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă în majoritatea regiunilor, şi doar local, după 19 august, sunt estimate averse, arată prognoza valabilă pentru intervalul 9 – 22 august, publicată, ieri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi preluată de Agerpres.
În Muntenia, în zilele de 10, 11 şi 12 august, canicula va mai persista în special în sud-vestul şi sudul regiunii, astfel că media temperaturilor maxime va mai scădea uşor, la valori de 33 – 34 de grade, iar pentru această perioadă sunt prognozate minime de 18 – 20 de grade. Regimul termic se va pondera la mijlocul săptămânii, astfel că temperaturile maxime vor fi în medie de 30 – 31 de grade, însă mai ales în perioada 16 – 19 august sunt estimate valori mai ridicate, în jurul a 34 de grade. Valorile minime ale temperaturii estimate pentru această perioadă nu vor avea variaţii semnificative şi vor fi, în medie, de 16 – 18 grade. Pe perioada celor două săptămâni, regimul pluviometric va fi în general deficitar, ploi pe arii restrânse fiind posibile îndeosebi în zilele de 10 şi 12 august, iar cu o probabilitate în creştere şi după 17 august.
La munte, vremea va fi caldă cu o medie a valorilor maxime pentru întreg spaţiul montan de 20 – 23 de grade şi minime, în general, între 11 şi 14 grade. Valori uşor mai scăzute sunt posibile în 13 şi 14 august, când prognoza indică maxime, în medie, de 18 – 19 grade şi minime în jur de 9 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată pe parcursul intervalului, însă ploile se vor semnala pe alocuri, în general, în timpul după-amiezelor.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*