Încă o promisiune la orizont: Construirea autostrăzii Ploieşti-Braşov, „asistată” de Banca Mondială

V. Stoica

Încă o promisiune la orizontul așteptărilor șoferilor din România, orizont care pare că s-a îndepărtat tot mai mult în ultimii ani: actualul premier s-a întâlnit cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară, pe tema proiectelor de infrastructură rutieră. Conform informațiilor oficiale date publicității de reprezentanții Guvernului, Banca Mondială se pare că s-a decis să susțină implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov…
”Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanță strategică, finanțat de Banca Mondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investițiilor din infrastructura rutieră”, a declarat premierul Tudose.
Conform aceleiași surse, în cadrul acestei întâlniri au mai fost stabilite măsurile necesare pentru demararea proiectului autostrăzii Ploiești-Brașov, cu asistență asigurată de Banca Mondială: se vor înființa un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, dar și o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.
Până una-alta, însă, și actualul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, care va coordona implementarea tehnică a proiectului, a declarat că instituția pe care o conduce se va implica total în realizarea acestui obiectiv.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*