Încălțămintea cu talpă moale pentru copii: De la ce vârsta este indicată renunțarea la aceasta?

Copiii cresc foarte repede, iar un aspect important în acest proces este purtatul de încălțări care să-i ajute să își dezvolte un mers corect. Pentru acesta cea mai indicată este încălțămintea cu talpă moale.

Aceasta poate fi purtată de bebeluși încă de la vârste fragede pentru a se obișnui cu pășitul corect, însă nu mai devreme de a face primii pași. De asemenea, orice încălțăminte purtată în primele luni de viață nu va avea un rol practic, ci mai degrabă estetic.

Pe măsură ce crește, încălțămintea trebuie schimbată, însă care este vârsta ideala la care pantofiorii sau adidașii cu talpă moale nu mai sunt indicați? Mai jos poți afla cum să-ți dai seama că este timpul ca cel mic să treacă la o nouă etapă din acest punct de vedere.

Vârsta la care încălțămintea cu talpă moale a copilului poate fi înlocuită

Există mai multe semne care te pot ajuta să identifici dacă cel mic este pregătit să treacă la o nouă etapă în dezvoltarea sa fizică când vine vorba despre ce încălțări poate purta. Cu toate acestea, ar trebui să ții cont de faptul că fiecare copil este unic, așadar și aceasta schimbare trebuie tratată ca atare.

Trecerea de la un tip de încălțăminte la alta trebuie să se facă treptat

Nu exista o vârstă ideală la care un copil poate face un lucru sau altul, acest principiu putând fi adoptat și atunci când vine vorba despre schimbarea încălțărilor cu talpă moale cu unele puțin mai tari.

Pentru început, cel mai bine este să încerci încălțăminte intermediară care să aibă talpa semiflexibilă și puțin mai tare decât cea cu care era obișnuit cel mic. În acest fel, ca și în cazul primilor pași, trecerea se va face treptat, copilul putându-se adapta ușor-ușor cu noile încălțări.

Este bine să ai în vedere o gamă mai mare de modele de ghete pentru cei mici din care să alegi cel puțin două perechi pentru a vedea în care se simte mai bine la prima încălțare.

Alege încălțările mai înalte cu susținere mai bună pentru picior

Un alt aspect la care trebuie să fii atentă când hotărăști sa schimbi modelul de încălțăminte cu talpă moale a celui mic este să alegi ghetuțe mai înalte care să ofere susținere piciorului. De asemenea, în momentul în care dorești sa faci această schimbare, poți avea în vedere și un consult cu un ortoped care te va ajuta să afli despre existența posibilelor probleme de mers.

De asemenea, nu uita să-i lași celui mic timp să se acomodeze cu noile încălțări, iar acest lucru implică să le poarte pentru perioade scurte de timp și alternativ cu cele cu care era obișnuit.

Trecerea de la încălțămintea cu talpă moale la una cu talpa mai puțin flexibilă nu se face la o anumită vârstă, ea depinzând de momentul în care copilul a început să meargă. Cel mai bine este să treacă mai întâi printr-o faza de acomodare și abia apoi să renunțe definitiv la încălțările de bebeluș. În acest fel îl vei ajuta pe cel mic să meargă corect.

Sursa foto: Pixabay.com

Articolul Încălțămintea cu talpă moale pentru copii: De la ce vârsta este indicată renunțarea la aceasta? apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*