Începe sezonul în voleiul românesc

Petre Apostol

În acest final de săptămână porneşte la drum noul sezon competiţional în voleiul masculin românesc, fiind programate meciurile din prima fază a Cupei României, în care este implicată şi echipa Tricolorul LMV Ploieşti, a cincea clasată în campionatul trecut. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu au avut o campanie de succes în perioada de pregătire, câştigând opt dintre cele nouă partide amicale disputate.
Echipa ploieşteană va debuta în noul sezon la Baia Mare, pe terenul unei formaţii nou-promovate în campionat, CSŞ 2 CNE din localitatea ardeleană, în faza I din Cupa României, care se dispută într-o singură manşă. Partida este programată mâine, de la ora 15:00, ploieştenii urmând să plece spre Baia Mare în această dimineaţă. Meciul va fi arbitrat de clujenii Tudor Pop (arbitru 1) şi Cristian Şanta (arbitru 2).
De menţionat că din lotul echipei ploieştene, pentru acest joc, erau incerţi Jose Carrasco şi Julian Bissette.
Câştigătoarea partidei se va califica în sferturile de finală ale Cupei României, urmând să întâlnească echipa Steaua Bucureşti.
Sistemul de desfăşurare al Cupei României a rămas neschimbat faţă de sezonul trecut, primele patru clasate din campionatul precedent fiind deja calificate în sferturile de finală, aşteptându-le pe câştigătoarele din manşa unică a fazei I. În primul tur al competiţiei mai sunt programate meciurile Dinamo Bucureşti – Ştiinţa Explorări Baia Mare, Universitatea Cluj – CS Unirea Dej, CSU Universitatea de Vest Timişoara – CSM Bucureşti, gazdele fiind primele echipe menţionate.
Apoi, în sferturile de finală, care se vor desfăşura în dublă manşă (tur – 15 noiembrie, retur – 13 decembrie), programul este următorul:
Volei Municipal Zalău – Universitatea Cluj/CS Unirea Dej (manşa tur se va disputa la Zalău)
SCM U Craiova – CSU Universitatea de Vest Timişoara/CSM Bucureşti (manşa retur se va juca la Craiova)
Arcada Galaţi – Dinamo Bucureşti/Ştiinţa Explorări Baia Mare (manşa tur se va desfăşura la Galaţi)
Steaua Bucureşti – Tricolorul LMV Ploieşti/CSŞ 2 CNE Baia Mare (manşa retur este programată la Bucureşti)
Câştigătoarele se vor califica la Final Four (semifinale şi finala), eveniment programat între 5 şi 6 mai 2018.
Campionatul este programat să înceapă săptămâna viitoare, echipa ploieşteană evoluând, şi de această dată, în deplasare, pe terenul formaţiei Steaua Bucureşti. Interesant este că exact pe terenul echipei steliste a şi încheiat sezonul trecut Tricolorul LMV, într-un meci decisiv pentru locul al patrulea, pe care elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu l-au cedat, atunci, în tiebreak, după ce au condus cu 2:0 la seturi.
Mai mult ca sigur, tehnicienii clubului ploieştean doresc să se revanşeze pentru acea înfrângere, mai ales când lotul de jucători este categoric mai valoros decât în urmă cu un sezon, în această ediţie de campionat Tricolorul LMV urmărit chiar obţinerea titlului naţional.

volei2volei1
În ceea ce priveşte sistemul competiţional din Divizia A1, acesta a rămas similar cu acela din sezonul precedent, cu o fază preliminară, cu tur şi retur, între cele 12 echipe din campionat, la finalul căreia primele şase clasate vor continua un mini-campionat de zece etape (tur şi retur) pentru medaliile naţionale. Se va pleca deja cu punctele obţinute în prima fază. De asemenea, şi ultimele şase clasate vor juca alte zece etape (tur-retur), între ele, pentru a evita ultimele două locuri retrogradabile.
Turul fazei I din campionat se va încheia pe 2 decembrie 2017, în acest interval fiind programate două etape intermediare. Returul va începe pe 9 decembrie 2017 şi se va încheia pe 24 februarie 2018, cu o pauză pentru Sărbătorile de Iarnă, între 16 decembrie 2017 şi 13 ianuarie 2018.
Faza a II-a din campionat va începe în data de 3 martie 2018, iar turul se va încheia pe 24 martie 2018. Apoi, ultimele cinci etape sunt programate în intervalul 31 martie – 28 aprilie 2018.
De menţionat că în voleiul masculin românesc au survenit câteva modificări, în urma retragerii a două echipe, Volei Club Caransebeş şi Ştiinţa Bacău, formaţii care au fost înlocuite de CSU Universitatea de Vest Timişoara (a treia clasată de la turneul de baraj pentru promovare, după Dinamo Bucureşti şi CSŞ 2 Baia Mare), respectiv CS Universitatea Cluj (care retrogradase în sezonul trecut, fiind acceptată după ce CSM Suceava, a patra clasată de la turneul de baraj, a declinat invitaţia de a evolua în primul eşalon).
Cu menţiunea că datele de desfăşurare pot suferi modificări, calendarul echipei Tricolorul LMV în Divizia A1, faza preliminară, este următorul:
Etapa I, 7 octombrie 2017: Steaua Bucureşti – Tricolorul LMV Ploieşti (retur – 9 decembrie 2017)
Etapa a II-a, 14 octombrie 2017: Tricolorul LMV Ploieşti – SCM U Craiova (retur – 16 decembrie 2017)
Etapa a III-a, 18 octombrie 2017: Arcada Galaţi – Tricolorul LMV Ploieşti (retur – 13 ianuarie 2018)
Etapa a IV-a, 21 octombrie 2017: Tricolorul LMV Ploieşti – CSM Bucureşti (retur – 20 ianuarie 2018)
Etapa a V-a, 28 octombrie 2017: CSŞ 2 CNE Baia Mare – Tricolorul LMV Ploieşti (retur – 24 ianuarie 2018)
Etapa a VI-a, 1 noiembrie 2017: CSU UV Timişoara – Tricolorul LMV Ploieşti (retur – 27 ianuarie 2018)
Etapa a VII-a, 4 noiembrie 2017: Tricolorul LMV Ploieşti – Dinamo Bucureşti (retur – 3 februarie 2018)
Etapa a VIII-a, 11 noiembrie 2017: Explorări Baia Mare – Tricolorul LMV Ploieşti (retur – 10 februarie 2018)
Etapa a IX-a, 18 noiembrie 2017: Tricolorul LMV Ploieşti – Universitatea Cluj (retur – 14 februarie 2018)
Etapa a X-a, 25 noiembrie 2017: Volei Municipal Zalău – Tricolorul LMV Ploieşti (retur – 17 februarie 2018)
Etapa a XI-a, 2 decembrie 2017: Tricolorul LMV Ploieşti – Unirea Dej (retur – 24 februarie 2018)
Tricolorul LMV Ploieşti va mai combate, totodată, şi pe plan internaţional, fiind singura reprezentantă a judeţului în cupele europene la nivelul sporturilor de echipă. Ploieştenii vor juca, la fel ca în sezonul precedent, în a treia competiţie europeană ca valoare, CEV Challenge Cup, în urma accesării unui wild card pus la dispoziţie de Confederaţia continentală.
Spre deosebire de sezonul trecut, echipa prahoveană va evolua, mai întâi, într-un tur preliminar, pentru calificarea în faza principală, în care se va confrunta cu Lausanne UC, a patra clasată din Campionatul Elveţiei.
Duelul va avea loc în două manşe, mai întâi în Elveţia, pe 22 noiembrie, returul fiind programat în Sala „Olimpia”, pe 29 noiembrie. Câştigătoarea din turul preliminar va obţine calificarea în 16-imile de finală ale competiţiei, unde o va aştepta confruntarea cu Stroitel Minsk, din Belarus, mai întâi pe teren propriu (între 5 şi 7 decembrie), iar apoi în deplasare (între 19 şi 21 decembrie).

Lotul echipei Tricolorul LMV Ploieşti:

Bogdan Olteanu (36 ani), Gijs Jorna (28 ani, Olanda), Aleksandar Milivojevic (34 ani, Muntenegru, rămas din sezonul trecut), Ovidiu Darlaczi (18 ani) – extreme, Cristian Bartha (31 ani), Jose Manuel Carrasco Angulo (28 ani, Venezuela, rămas din sezonul trecut) – coordonatori, Julian Bissette (26 ani, St. Lucia), Pavel Dushkov (25 ani, Bulgaria, rămas din sezonul trecut), Nikita Stulenkov (25 ani, Rusia) – centri, Philipp Kroiss (29 ani, Austria) – libero, Laurenţiu Lică (37 ani), Alexander Kullo (28 ani, Rusia) – universali.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*