Începe și Ripensia, miercuri seară la Dunăre. Petruescu: ”Au câștigat timp privind recuperarea accidentaților” Alexandru Popovici: ”Poate fi un dezavantaj pentru noi dar vom compensa prin jocul prestat”

Ripensia Timișoara este unica formație din Liga 2 care încă n-a început sezonul 2020-2021, așteptarea urmând a lua sfârșit miercuri la ora 19:30 la Drobeta Turnu Severin, unde roșu-galbenii vor juca restanța reprogramată din etapa I cu nou-promovata FC Universitatea Craiova 1948, egală la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul rundei a II-a gazdei Csikszereda printr-un gol marcat în prelungiri, 1-1. Etapă din weekend în care bănățenii au stat, în cea de-a treia fiind programați tot în deplasare, marțea viitoare de la ora 19:30, la Ploiești.

Înaintea deplasării la Dunăre, antrenorul principal Cosmin Petruescu a spus: ”Sperăm ca miercuri să putem să începem și noi în sfârșit campionatul. Dacă în urmă cu 10 zile am spus că suntem nerăbdători, vă dați seama ce stare de spirit și cât de mult ne dorim acum să începem. Sperăm să o facem cu dreptul, fiind conștienți de valoarea adversarului, de importanța jocului. Am văzut partida cu Csikszereda, o prestație foarte bună a ambelor echipe, și cred că a fost între primele 3 partide din tot ceea ce am văzut în primele două etape, ca ritm și intensitate. Un rezultat de egalitate echitabil dacă ne raportăm la modul cum s-a disputat jocul, echilibrat, poate cu un plus pentru Csikszereda în prima repriză, pe când cea de-a doua a aparținut Universității și foarte puțin a lipsit să se aleagă cu toate cele 3 puncte. Rămâne aceeași echipă imprevizibilă, din punct de vedere al jocului și alcătuirii primului 11, cu o serie de jucători cu experiență, pentru atingerea obiectivului pe termen scurt, imediat. Dar noi rămânem la fel de optimiști, încrezători că vom începe cu dreptul acest campionat!”

”Sper că am găsit metodele și mijloacele pentru înlocuire, ca intensitate și ritm din meciurile oficiale, ne-am adaptat, am înlocuit cu două jocuri școală și sperăm fizic să nu întâmpinăm probleme. Nu cred că va fi o problemă”, a răspuns Petruescu.

”Cred că va fi un avantaj pentru ei, și-au consolidat între timp anumite relații de joc, dar Napoli nu e străin de U, de Craiova, de ceea ce înseamnă fotbalul în zona respectivă, așa încât poate au câștigat puțin timp privind recuperarea accidentaților avuți la momentul primului joc. Și-au mai recuperat dintre ei, aveau mari probleme în alcătuirea lotului, mulți jucători fiind accidentați…”, a mai explicat Cosmin Petruescu.

În tabăra Ripensiei, ”Benea e clar că va lipsi o perioadă lungă de timp, și Lalic, dar ceilalți sunt apți. Iar ieri după-amiază am primit rezultatele testării și toată lumea este negativă. Lalic e în plin proces de recuperare, pneumotorax e afecțiunea de care suferă, în 3 săptămâni îl vom avea din nou alături la pregătire, atunci va putea să înceapă antrenamentul, inițial cu o intensitate mai redusă, ulterior normală; e acasă, se recuperează medical pentru a intra într-un program de pregătire individuală”.

Alexandru Popovici a glumit, ”mă simt bine la 32 de ani, colegii glumesc și ei că sunt ca vinul roșu, cu cât trece timpul, cu atât sunt mai bine. Suntem încrezători că vom începe bine sezonul, ne-am săturat oarecum de jocuri școală și să căutăm adversari care au făcut sau nu testul, suntem nerăbdători. Privind partea bună a lucrurilor, ar fi ora disputării, căci una este să începi la 15:30 pe 35 de grade Celsius, și alta la 19:30, pe o temperatură optimă pentru a alerga, pentru a da un ritm jocului și a putea avea o performanță sportivă mult mai bună”.

”Mie îmi place Craiova, am jucat și un amical pe când erau în Liga 3, în Antalya, și acum la Severin, și ce îmi place la Craiova e că au în spate o putere, o energie bună. Acela a fost primul nostru amical după mult timp, noi nu eram fizic și ca ritm la cel mai înalt nivel, dar cu toate acestea am făcut un meci foarte bun și sunt optimist, noi mergem acolo să jucăm și câștigăm. Știm forța lor, ce au făcut, cât au investit, dar nu concepem să mergem cu un alt mindset acolo decât să câștigăm!” a mai spus fotbalistul Ripensiei.

”Am înțeles că ei au făcut în ziua dinaintea amicalului cu noi două antrenamente foarte tari, erau oarecum obosiți, dar au putere, jucători foarte buni. E drept, s-a schimbat antrenorul, vor fi alte echipe, deși mie îmi plăcea Trică; au început mai prost la Csikszereda, dar au revenit, semn că au forță și mentalitate, sunt olteni, au puterea asta interioară ce-i caracterizează, de a reveni și a călca adversarul în picioare. Dar nu mergem cu frică, n-avem deloc trac în fața lor, din contră, abia așteptăm să începem, suntem entuziaști, dar să nu se vadă în sens negativ în echipă, căci și asta poate fi, când ești prea entuziast. Poate surveni o problemă, de a nu fi la capacitate maximă în plan mental. Dar la ora meciului sunt convins că vom avea cea mai bună concentrare și vom putea pune în valoare ceea ce am lucrat în perioada aceasta, în care am schimbat foarte multe lucruri, spre bine, suntem foarte încrezători!”

Tot Popovici a mai explicat că ”un joc oficial e foarte diferit de unul școală sau amical, în primul rând concentrarea și felul de a te motiva, pe care nu ai cum să le regăsești la un meci școală sau amical. Atunci poți să mai păcălești, cum se zice la noi în fotbal, dar la cel oficial nu există rabat la efort… Ei au revenit de la 1-0 și deci sunt bine mental, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru noi, dar vom compensa prin jocul nostru, să-i dominăm prin felul nostru de a juca”.

Rezultatele din etapa a II-a în Liga 2 și programul rundei a III-a, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

The post Începe și Ripensia, miercuri seară la Dunăre. Petruescu: ”Au câștigat timp privind recuperarea accidentaților” Alexandru Popovici: ”Poate fi un dezavantaj pentru noi dar vom compensa prin jocul prestat” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*