Început de drum! Consilierii municipali au dat undă verde primului exercițiu bugetar al administrației Buciu

Bugetul municipiului Lugoj pe anul 2021 a fost aprobat joi, 6 mai.
Consilierii locali (cu excepția celor de la PSD, care s-au abținut) au dat undă verde primului exercițiu bugetar al administrației conduse de primarul liberal Claudiu Buciu.

”Le mulțumim colegilor din PLUS, PNL și USR care au contribuit la construcția bugetului și la votarea acestuia. Ținem să menționăm că, în ciuda faptului că am acceptat preluarea câtorva sugestii făcute de colegii din PSD, aceștia s-au abținut de la votarea bugetului, ignorând practic necesitățile evidente ce se vor acoperi prin votarea acestuia”, a declarat Claudiu Buciu, la încheierea ședinței.

Bugetul, despre care vom mai relata la modul amănunțit, este centrat pe achiziția de utilaje moderne necesare punerii pe picioare a celor trei societăți aparținătoare de administrația locală, pentru reabilitarea rețelei de apă-canal, cu prioritate pe realizarea de branșamente și pe curățenia stradală, cu tot ce presupune aceasta.

Un alt capitol, la fel de important, este consacrat, în premieră, finanțării de proiecte și studii temeinice în vederea accesării de fonduri europene.
Este pentru prima dată când bugetul local ține cont de programele și oportunitățile de finanțare oferite de Uniunea Europeană.

”Pentru un viitor firesc, dar si pentru revenire la normalitate! Practic, în cel mai sugestiv mod posibil, vom trece de la măturile lăsate de PSD, la utilaje de ultima generație pentru curățenia stradală, pe care lugojenii le așteaptă de 30 de ani. Vom trece de la zero documentații pentru accesarea de fonduri europene, la întocmirea a peste 100 de documentații care ne deschid drumul spre atragerea de finanțări indispensabile dezvoltării durabile a Lugojului. Vom dota societățile proprii, care vor gestiona serviciile de apă-canal, transport public și administrarea patrimoniului public, așa cum nu au fost niciodată de dotate. Vom investi masiv în modernizarea infrastructurii de apă-canal, esențială pentru sănătatea lugojenilor”, a precizat edilul șef.

Dincolo de cifrele care vor fi analizate și detaliate în zilele următoare, Buciu a mai punctat câteva chestiuni de principiu, precum echilibrul în luarea deciziilor, susținerea performanței și tratamentul egal rezervat fiecărui investitor, fiecărei firme și fiecărui simplu cetățean.

”Ne așteptăm ca fiecare lugojean să fie parte a procesului de normalizare, dar și de modernizare a Lugojului. Ne va merge mai bine, dacă ne vom dori fiecare dintre noi acest lucru. Singuri, în mod individual, nu vom reuși. Puneți umărul la înfăptuirea a tot ce ne este necesar! Vă asigurăm ca vom face tot ce ne stă în putere pentru a vă oferi normalitate, echilibru, susținerea performanței, tratament egal și, nu în ultimul rând, respect!”, a punctat primarul municipiului Lugoj.

Chiar dacă în anumite domenii, cum ar fi studiile pentru accesarea de fonduri UE, se pornește aproape de la zero, sperăm ca acest început de drum să fie de bun augur!

Articolul Început de drum! Consilierii municipali au dat undă verde primului exercițiu bugetar al administrației Buciu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*