”Încercăm să ne găsim drumul” Ripensia, gânduri înaintea deplasării la Arad

Primul duel Arad – Timișoara al returului în Liga 2 este programat sâmbătă de la ora 11 pe malurile Mureșului, în fief-ul liderului detașat al clasamentului, pe ”Motorul”, UTA primind vizita Ripensiei într-o întâlnire a câștigătoarelor la zero în runda inaugurală din 2020. Una dintre foarte puținele înfrângeri ale roșu-albilor în acest campionat s-a înregistrat în tur pe ”Electrica”, 2-1 pentru galben-roșii, păstrându-se astfel tradiția din sezonul precedent, ca gazdele acestor întâlniri să se impună la limită. Se va menține și în weekend?

Etapa a XXIII-a în Liga 2 bate deja la ușă și mulți ochi vor fi îndreptați spre vestul țării, dat fiind că liderul cu apetit pentru gol, victorios luni cu 6-0 la Miercurea Ciuc, debutează oficial acasă în noul an: UTA – Ripensia. Înaintea meciului de la Arad, astăzi de la ora 13, Ripensia a găzduit o conferință de presă la baza sportivă ”Electrica”, antrenorul principal Alexandru Pelici şi jucătorul Vlad Tudorache împărtășind câteva idei…

Alexandru Pelici: ”Suntem în faţa unui joc pe care putem să-l numim  cu adevărat derby din punct de vedere al vechimii sau tradiţiei echipelor, dar nu este un derby şi în privinţa clasamentului. UTA e lider şi încearcă să promoveze în prima ligă şi are prima şansă la a face acest lucru dintre toate competitoarele. Iar cealaltă echipă, noi încercăm să ne găsim drumul şi să ne ridicăm cât mai repede din zona aceea periculoasă a clasamentului. O echipă, UTA, care are în componenţă jucători valoroşi, are doi dintre primii golgheteri ai acestui campionat: Ciprian Rus şi Buhăcianu. Mijlocaşi laborioşi dacă e să ne gândim la Moise şi forma pe care o traversează acesta. Au o linie de fund cu doi fundaşi cu mare experienţă, Cristi Melinte şi Florin Ilie – sunt jucători foarte buni pentru acest nivel. Iacob în poartă, un portar foarte bun. De care se ocupă un cuplu foarte bun, mă refer la Giuszy Balint şi Bogdan Apostu, felicitări pentru ce au făcut acolo! Dar şi noi avem şansa noastră şi încercăm să ne-o jucăm. Sperăm să fie un joc plăcut şi frumos. Ştim cu toţii presiunea pusă de publicul arădean, suporterii UTA-ei sunt înflăcăraţi, îşi încurajează echipa din primul şi până în ultimul minut. Încercăm să ne ridicăm şi noi la nivelul acestui joc şi sperăm că vom fi inspiraţi în alcătuirea primului unsprezece”.

Întrebat ce părere are despre liderul actual, Pelici a spus: ”E o echipă cu un apetit ofensiv ridicat, nici partea defensivă nu e de neglijat, cred că au a doua defensivă, după ASU Politehnica. Au jucători buni de atac. Era de aşteptat ca UTA să se impună la Miercurea Ciuc, deşi era o echipă redutabilă acasă. E puţin surprinzător scorul, dar nu cred că e o surpriză. În ciuda faptului că au câştigat cu 6-0 şi unei oarecare relaxări prin rezultatele celorlaltor candidate ale lor. UTA s-a depărtat la şapte puncte de locul doi”.

Credeţi că se va răzbuna UTA după ce în tur aţi fost primii care i-aţi învins? ”Dar sunt convins că Gyuszi a reuşit să-i ţină cu picioarele pe pământ pe jucători, cu atât mai mult cu cât poate fi vorba şi de o oarecare revanşă, dar nu cred, cred că ei sunt suficient de profesionişti să joace la fel, indiferent de adversarul care va juca la Arad. Îşi doresc să-şi câştige meciurile de acasă, e clar. Dacă se gândesc şi la ce a fost în tur, e problema lor, noi mergem să ne jucăm şansa, cum am spus. În nici un caz Ripensia nu porneşte favorită în meciul de sâmbătă, noi nu avem nimic de pierdut, doar de câştigat, putem să facem un joc bun. Dacă vom face un rezultat pe măsură, jocul e televizat, cu o echipă care va ajunge probabil în Liga întâi, e un prilej de a ne arăta ce putem”.

Aveți jucători indisponibili? ”Doar Stoi este suspendat şi Adrian Popa încă nu s-a recuperat în urma unei accidentări mai vechi”.

Ce părere aveţi de impresarul portarului Modovan, care este la echipa adversă? ”E o situaţie pe care nu vreau să o comentez, nu e treaba mea ce se întâmplă… Toată lumea aşa-i percepe, peste tot apar împreună, acest lucru şi-a pus amprenta asupra clubului UTA în ultimul an. Cred că Moldovan va juca cu o ambiţie şi mai mare datorită acestui lucru – e jucător profesionist, îşi face treaba corect la echipa sa”.

Vlad Tudorache: ”Într-adevăr, sâmbătă întâlnim o echipă foarte bună a Ligii a doua, are în componenţă mulţi jucători valoroşi, dar şi noi ne bazăm pe unitatea noastră de grup şi dorinţa de afirmare, să legăm nişte rezultate bune şi să urcăm în clasament. Noi am făcut câteva schimbări în prima echipă iarna aceasta, aveam și noi oarecare emoții, dar ne-am descurcat bine în meciul cu Metaloglobus. În amicale am avut rezultate destul de bune. Ne dă încredere rezultatul obţinut după prima etapă, pentru că am întâlnit o echipă valoroasă, aveam o oarecare reţinere înaintea meciului. Dar având în vedere şi rezultatul, jocul bun prestat cel puţin în prima repriză, ne dă încredere. Eu personal cred într un rezultat favorabil pentru noi!”

Jocul va fi arbitrat de sătmăreanul Marius Omuț. Programul celei de-a patra etape din returul Ligii 2, pe coloana clasamentelor.

The post ”Încercăm să ne găsim drumul” Ripensia, gânduri înaintea deplasării la Arad appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*