Incredibil | Cluburile platesc taxa de sediu, AJF Ilfov refuza sediu gratuit

Ceea ce se intampla la AJF Ilfov tine de domeniul fantasticului.
In ultimii ani problemele financiare s-au tinut scai de organizatia ilfoveana. Si nu din lipsa banilor ci din cauza disparitiei acestora in zona crepusculara. Atat de crepusculara pe cat adancimea unor buzunare special create pentru astfel de operatiuni.

Si cu toate acestea AJF Ilfov isi permite sa refuze un parteneriat cu o firma privata, parteneriat pentru care organizatia ar fi incasat 20.000 lei.
Despre ce este vorba?
Augustin Neagoe, reprezentantul unei firme producatoare de batoane energizante, ne-a declarat in exclusivitate”Ne-am dorit sa ajutam intr-un fel fotbalul amator la nivel de judet. Am propus conducerii AJF Ilfov branduirea Ligii a IV-a cu numele companiei pe care o conduc. Am cerut in schimb transparenta la nivel sportiv. Nu este posibil ca in 2017 sa nu avem o baza electronica cu jucatorii legitimati.”
Reactia conducerii AJF Ilfov ne-a explicat-o tot domnul Neagoe: “Cum au inceput discutiile la fel s-au si terminat. Nici acum, la distanta de cateva luni, nu am primit vreun raspuns de la AJF”.

Cu alte cuvinte AJF Ilfov isi permite sa refuze 20.000lei pentru simpla denumire a Ligii a IV-a. Motivele sunt total necunoscute si tin de buna gospodarire a fotbalului judetean.
Sau poate tin de secretomanie?
Sau de frica de a se cunoste destinatia banilor incasati la bugetul AJF Ilfov?

Un alt fapt interesant demn de Cartea Recordurilor Tampite
AJF Ilfov a primit prin intermediul reprezentantilor de la CSS Vointa Buftea o propunere venita din partea Primariei Buftea.
Autoritatea punea la dispozitia AJF Ilfov fosta cladire a Primariei pentru desfasurarea activitatilor ce tin de o astfel de organizatie.
Punerea la dispozitie se facea cu titlu GRATUIT!!!
Adica AJF Ilfov nu trebuia sa plateasca niciun ban pentru acel sediu.
AJF Ilfov a refuzat!…

In prezent, AJF ul isi desfasoara activitatea in cladirea ICPET, cladire situata in zona de sud a Bucurestiului. Pentru spatiu alocat in acea cladire de-a dreptul comunista si total insalubra, AJF plateste in jur de 1.000 lei lunar.

Interesant este faptul ca AJF Ilfov incaseaza taxa de sediu in cuantum de 1.250 lei de la fiecare club de seniori. Nemaipunand la socoteala ca mai existao taxa, de valoare mai mica ce-i drept, pentru cluburile care au numai juniori, am face un calcul simplu:

20 cluburi(seniori) x 1.250 lei = 25.000 lei

Daca AJF Ilfov plateste lunar 1.000 lei inseamna ca anual se achita facturi de chirie catre ICPET de 12.000lei. Adica mai putin de jumatate din taxa pe care o incaseaza de la cluburi pentru capitolul cheltuieli sediu.
Ne intrebam firesc unde se duce diferenta dintre taxa incasata pentru sediu si chiria efectiva?
S-o numi cumva deturnare de fonduri?
Si ne mai intrebam, oare de ce se refuza un sediu gratuit si se prefera impovararea Cluburilor cu o taxa total neproductiva?

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*