Inedit! Scrisorile Contelui Veterani, în expoziție virtuală la Lugoj

Asociația FOA – Fusion of Arts pregătește lugojenilor un eveniment inedit, parte a proiectului Contele Veterani – Adevăruri necunoscute, un proiect de importanţă istorică, cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş și realizat împreună cu Uni­versità Degli Studi di Urbino ”Carlo Bo” Ufficio Fondo Anti­co della Biblioteca Centrale U­ma­nistica-Italia, în special cu Dott. Sebastiano Miccoli și Dott. Federico Marcucci.
Este vorba despre o expoziție virtuală, care debu­tează pe pagina de Facebook a FOA – Fusion of Arts, joi, 20 au­gust, de la ora 10. În cadrul acesteia va fi prezentată o mică parte din scrisorile Contelui Veterani, pe care le-a trimis rudelor sale din Urbino (Italia) timp de treizeci de ani.

Însumând circa 1700 de pagini, scri­sorile permit urmărirea princi­palelor evenimente politico-militare la care a participat mareșalul și înțelegerea motivațiilor, dorințelor, sentimen­telor unui italian în slujba hab­sbur­gilor de-a lungul graniţei dintre creștinism și islamism în sec. al XVII-lea.

”Scrisorile Con­telui Veterani, trei volume, vol. 1, din 1666 până în 1684; vol. 2, din 1685 până în 1689 și vol. 3, din 1690 până în 1695, dar și alte materiale istorice relevante, oferă mărturia constantă a unui om bun, sensibil la prietenie, afecțiuni familiale, dureri, mereu frânate de mizeriile războiului”, transmit cei de la Fusion of Arts.

Toate materialele, obținute datorită implicării și dăruirii Flaviei Rosana Căpraru, președinte Fusion of Arts, sunt găzduite de Cercul Militar Lugoj – Galeria Armi și vor putea fi văzute în cadrul expoziției virtuale.

Articolul Inedit! Scrisorile Contelui Veterani, în expoziție virtuală la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*