Informatica egalează după pauză la Deva dar campioana Autobergamo se redesprinde la 6-3 și detronează liderul

CS Informatica Timișoara a pierdut în această seară pentru prima dată în actuala ediție a Ligii 1 de fotbal în sală, în cea de-a 16-a etapă, cedând astfel învingătoarei sale și șefia clasamentului. Campioana neînvinsă Autobergamo s-a desprins rapid la 3-0 și pe fondul eliminării încă din minutul 1 a căpitanului bănățenilor, Simic, dar ”bronzul” sezonului trecut a egalat după pauză, cea mai prolifică formație a elitei, gazda din Deva, redesprinzându-se însă apoi cu alte 3 goluri în dauna celei mai impenetrabile apărări din prima divizie.

Rocadă ierarhică la vârf după returul duelului direct din vest al primelor două clasate, doar gazda campioană rămânând astfel neînvinsă și după antepenultima rundă a sezonului regular în Liga 1 de futsal: Autobergamo Deva – Informatica Timișoara 6-3 (3-2).  

Și se poate estima că devenii vor și încheia returul pe prima poziție a clasamentului, dat fiind că în ultimele două etape ale sezonului regular vor da piept cu ultimele clasate, mai întâi marțea viitoare la Târgu Mureș iar în runda finală acasă cu Spicom Sfântu Gheorghe, pe când cei de pe Bega vor avea o mai dificilă deplasare la Galați, în jur de 7 aprilie, după primirea duminică de la ora 17 a nou-promovatei Imperial Wet Miercurea Ciuc.

Remiza din tur de la Timișoara, 2-2, făcea ca Informatica și Autobergamo să rămână cu șanse de a încheia neînvinse sezonul regular, însă astăzi de la ora 18 nu s-a mai repetat povestea partidei de la Deva din campionatul trecut, 2-2 pe 21 noiembrie 2016, ci cea din disputa de pe Mureș din turul sezonului inaugural pentru bănățeni în Liga 1, învinși atunci cu 5-1 de gazde pe 17 noiembrie 2015.

CS Informatica a pornit cu stângul disputa la vârf din această seară, căpitanul Milos Simic încasând cartonașul roșu încă din primul minut, când Dumitru Stoica a deschis scorul pentru amfitrioni. Vizitatorii erau așadar pe picior greșit încă din start, ca un semn a ceea ce avea să urmeze, iar Obadă a dublat avantajul campioanei, desprinsă cu atât mai mult și prin reușita lui Cristian Matei, spre satisfacția celor peste o mie de spectatori: 3-0.

Văzându-se poate puțin prea vremelnic cu toți sacii în căruță, Autobergamo și-a pierdut concentrarea din prima jumătate a reprizei I, presată fiind și de reacția de orgoliu a timișorenilor, care au redus din handicap prin Stefan Rakic, dintr-o fază fixă.

Renășteau speranțele vizitatorilor, cu atât mai mult cu cât în minutul imediat următor și Felipe Oliveira era la o palmă de micșorarea diferenței, șutul său tot dintr-o lovitură liberă de la zece metri țintind bara campioanei, dar insistența Informaticii a dat în cele din urmă roade, Deco transformând o altă fază fixă în penultimul minut înaintea pauzei: 3-2.

Deținătoarea Cupei României reintrase în cărți, fapt cu atât mai valabil odată ce același sârb Stefan Rakic profita de o eroare a defensivei celor de pe malurile Mureșului și egala în minutul 26, 3-3. Bucuria liderului era însă de scurtă durată, căci Florin Ignat, căruia îi era anulat un gol la scorul de 1-0, a preluat din nou conducerea peste numai 3 minute pentru urmăritoarea de pe locul 2, dând tonul unei noi serii de 3 reușite a gazdelor. Ferreira a liniștit spiritele cu un șut cu sete iar ex-timișoreanul Robert Matei a pus în ultimele secunde cireașa pe tortul înscăunării campioanei pe prima poziție a ierarhiei, Autobergamo având acum toate șansele de a câștiga sezonul regular, adjudecat acum două campanii de CS Informatica iar în sezonul trecut de CS United Galați.

Până la urmă, forța ofensivei a avut întâietate în fața capabilităților defensive, devenii tranșând derby-ul neînvinselor calificate totodată și în semifinalele Cupei României.

Rezultatele etapei a XVI-a, programul viitor și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice. 

The post Informatica egalează după pauză la Deva dar campioana Autobergamo se redesprinde la 6-3 și detronează liderul appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*