Informatica începe returul cu alt succes la scor. Timișorenii își văd de drum într-un campionat diluat și subțiat

Învingătoare detașată în mai mult de jumătate din aparițiile turului sezonului regular în Liga I de futsal, și anume cu 7-0 ori chiar 10-0 pe teren propriu și 6-0, 4-0 sau 9-2 în deplasare, CS Informatica Timișoara a demarat în această seară în retur printr-o altă victorie la scor, 7-1 (2-0) cu gruparea de mijlocul clasamentului Dunărea Călărași, ajunsă la puncte, depășită la golaveraj și implicit alunecată pe 6 odată cu această rundă a zecea.

Fără a știrbi absolut deloc din meritele deținătoarei ”bronzului” în Liga 1 de fotbal în sală, care își vede de propria evoluție și bine face, triumfând așadar la scoruri categorice în ciuda dificultăților financiare pe care le întâmpină, competitivitatea mai multor oponente din elită este în evidentă scădere în cursul actualei campanii, diluarea primului eșalon fiind nu doar numerică, dar și valorică.

Fapt evidențiat cu atât mai clar în această seară de la ora 18, când, în așteptarea unei replici mai consistente din partea adversarei depășite de bănățeni la cel mai strâns scor în partidele turului, Dunărea Călărași, CS Informatica s-a desprins mai facil decât o făcea în asemenea confruntări directe din precedentele două sezoane, și nu neapărat strict pe fondul creșterii valorice a grupării de pe Bega, ci și datorită reculului unora dintre oponente.

Recent, cu ocazia unuia dintre categoricele triumfuri ale elevilor și colegilor lui Robert Lupu, estimam că Dunărea Călărași s-ar alipi la o adică mai degrabă principalelor forțe dominante ale campionatului, însă oaspeții din sud-estul țării ne-au contrazis prin prestația de pe Bega, într-o rundă inaugurală a returului care a mai consemnat dezechilibrate rezultate precum CityUS Târgu Mureș – United Galați 1-10 și chiar Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Muncitorul Reșița 24-3, care nu mai au nevoie de alte comentarii.

Nu trece etapă, să zicem așa, în care să nu se confirme creșterea unui decalaj între primele 4 clasate și restul plutonului, iar chiar și restanțele pot conferi același deznodământ, cum a fost cazul joia trecută la meciul din etapa a VII-a Muncitorul Reșița – CS United Galați 0-9. Legat de dunărenii din Moldova, aceștia ar fi trebuit de fapt să joace și în Sala ”Constantin Jude” la căderea de cortină peste runda de final a turului, marția trecută, doar că întâlnirea a fost amânată pentru o dată ulterioară dat fiind o toxiinfecție alimentară anunțată din sânul colectivului gazdă, de la CS Informatica Timișoara, ceea ce a stricat planurile celor din estul României de a cupla deplasările în vest.

Forțată pe margine săptămâna trecută, Informatica s-a descătușat în această seară abia după mijlocul primei părți, brazilianul naturalizat Savio deschizând scorul iar Rakic dublând avantajul favoriților neînvinși în tur.

Stefan Rakic, cu 3 goluri, unul dintre cei 3 marcatori dintre jucătorii de câmp ai Informaticii Timișoara în 7-1 cu Dunărea Călărași / futsaltm.ro

Rakic a înscris primul gol a reprizei a II-a, urmat în rocadă de Savio, servit de antrenorul-jucător Robert Lupu, selecționer al său la reprezentativa României, calificată prin golurile sud-americanului la Euro 2018, însă același Rakic a punctat din nou, majorând diferența la 5-0.

Iovanovici a marcat golul de onoare al învinșilor la scor însă Simic și portarul Iancu, din propriul careu, au majorat și mai mult avantajul câștigătoarei pentru a șaptea oară din 9 apariții în acest campionat: 7-1.

CS Informatica se menține astfel fără dubii pe podiumul neînvinselor cu câte două remize fiecare, având însă un meci mai puțin jucat decât campioana Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc, restanța cu gălățenii aflați la două puncte în urmă.

Timișorenii, la care astăzi a debutat tânărul Sebastian Nastai, vor primi peste nici două săptămâni tocmai vizita lui FK Odorheiu Secuiesc, dar până atunci au în program și deplasarea la Reșița, la încheierea rundei a XI-a, luni 20 noiembrie de la ora 17, la finele căreia n-ar fi exclusă consemnarea unui alt rezultat dezechilibrat.

Din păcate pentru atractivitatea și competitivitatea campionatului, Liga 1 de fotbal în sală a devenit previzibilă în prea multe dintre confruntările sale și implicit oarecum anostă, câteva dueluri directe la vârf neavând darul de a salva imaginea de ansamblu a unei întreceri intrate la apă nu doar ca număr de echipe, ci prin prisma calităților etalate. Iar primele clasate nu sunt neapărat cu mult mai bune de la un sezon la altul ca explicație a desprinderii lor, ci restul participantelor nu mai oferă aceleași replici. Un campionat puternic înseamnă altceva, ceea ce nu induce însă nici cea mai mică ”vină” forțelor dominante, obligate să-și vadă cât mai riguros de propriul parcurs, în cursa pentru onoruri.

Rezultatele, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.   

 

 

The post Informatica începe returul cu alt succes la scor. Timișorenii își văd de drum într-un campionat diluat și subțiat appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*