Informatica intră la limită în finala Cupei României. Timișorenii își apără trofeul de la ora 18, în reeditarea ultimului act din 2017, cu Autobergamo Deva

CS Informatica Timișoara a devenit miercuri seară prima finalistă a ediției din acest an a Cupei României la fotbal în sală, deținătoarea trofeului câștigând la limită meciul inaugural al turneului Final4 de la Miercurea Ciuc, 4-3 (4-2) cu a șasea clasată în campionatul Ligii 1, CSM Politehnica Iași. Eliminată la chiar primul hop al întrecerii K.O. în sezonul ei de debut în futsalul românesc, 3-2 pentru United în optimile din martie 2016 la Galați, formația de pe Bega s-a revanșat în campania trecută, în care a cucerit acasă Cupa României la lovituri de departajare, după un ultim act alb cu Autobergamo Deva, campioană națională la zi învingătoare aseară cu 2-1 în cea de-a doua semifinală, în fața gazdei Imperial Wet.

Medaliată cu argint respectiv bronz în primele două campionate disputate în Liga 1 de fotbal în sală, în 2016 și 2017, CS Informatica a pătruns pentru a doua ediție la rând în finala Cupei României, pe care o va disputa diseară, joi 29 martie de la ora 18, la Miercurea Ciuc, în compania campioanei țării, Autobergamo Deva, într-o reeditare a ultimului act adjudecat anul trecut pe 21 martie în sala ”Constantin Jude”, cu 5-4 după 0-0 la finele timpului regulamentar de joc.

Pentru campioana de sub Cetatea Devei este chiar cea de-a patra finală consecutivă în Cupa României, prima din acest șir câștigând-o tocmai în județul Harghita, 5-2 pe 20 mai 2015 în ultimul act de la Odorheiu Secuiesc cu CS City’us Târgu Mureș, după care Autobergamo își apăra cu succes trofeul în finala pe teren propriu din mai 2016, 3-2 cu United Galați, pierzându-l însă anul trecut la Timișoara, în fața gazdei Informatica.

Clasate pe primele două locuri în campionatul Ligii 1, Autobergamo în calitate de câștigătoare fără înfrângere a sezonului regular cu 18 etape, iar CS Informatica la 6 puncte în urmă, având de disputat săptămâna viitoare la Galați un ultim meci din retur cu United, a treia pe podium și care ar efectua rocada doar în cazul unei victorii, formațiile vestice au avut parte în semifinalele Cupei României de la Miercurea Ciuc de oponente de la mijlocul clasamentului primei divizii, de pe pozițiile 5 și 6, pe care le-au eliminat la limită, suficient pentru a-și drămui resursele și în perspectiva finalei din această seară.

Ceva mai anevoios decât în campionat, în care în octombrie dispunea de CSM Politehnica Iași cu 0-4 în deplasare în Moldova și cu 6-0 în returul acasă din decembrie, CS Informatica a valorificat totuși statutul de favorită al primei semifinale, cu ocazia căreia l-a reintrodus în cadru pe Savio Valadares, absent din componență după participarea cu România la turneul final inter-țări Euro 2018.

Felipe Oliveira, celălalt sportiv naturalizat din lotul timișorenilor care juca pentru ”tricolori” la Campionatul European de la Ljubljana, a deschis scorul semifinalei iar Deco a dublat avantajul deținătoarei trofeului în prima jumătate a reprizei I, internaționalul sârb Milos Simic desprinzând și mai mult gruparea bănățeană, 3-0 în minutul 23, după care, profitând de relaxarea favoriților, Toni și Ruxandari au punctat pentru semifinalista din 2016 a Cupei României.

Și totuși, în ultimul minut al primei părți, același căpitan al timișorenilor, sârbul Simic, a dublat din nou avansul Informaticii, 4-2, la adăpostul căruia deținătoarea trofeului și-a mai menajat forțele în partea secundă, cu gândul și la finala de peste 24 de ore. Ruxandari a semnat și el ”dubla” cu 4 minute înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, însă ieșenii, în pofida tuturor strădaniilor și a purtării ultimelor atacuri cu un jucător de câmp în plus, înlocuitor al portarului, n-au izbutit împingerea semifinalei în prelungiri.

Mai echilibrată, a doua semifinală a fost tranșată cu puține goluri de finalista precedentelor 3 ediții, campioana Autobergamo Deva dispunând practic în condiții de deplasare de nou-promovata harghiteană Imperial Wet, întărită în pauza competițională de iarnă și care se afla la egalitate cu hunedorenii după prima repriză, 1-1, ultimul cuvânt avându-l însă cei din vest: 1-2.

 

The post Informatica intră la limită în finala Cupei României. Timișorenii își apără trofeul de la ora 18, în reeditarea ultimului act din 2017, cu Autobergamo Deva appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*