Informatica remizează 1-1 în derby la Deva, înaintea celor 3 jocuri de la Jelgava, în faza principală a grupelor din UEFA Futsal Champions League

Campioana României la fotbal în sală, CS Informatica Timișoara, poate pleca împăcată spre Țările Baltice dat fiind că duminică seară, la ultima repetiție și nu una oarecare înaintea confruntărilor de joi, vineri și sâmbătă din Letonia în Grupa 7 a fazei principale pe serii în Futsal Champions League sub egida UEFA, a remizat pe terenul lui Autobergamo Deva în etapa a III-a a noii ediții a Ligii 1, 1-1 (0-0) într-un strâns duel în care a condus.

Câștigătorii precedentei ediții a primei divizii în fotbalul de sală intern și-au câștigat în trombă în vară biletele pentru faza principală a grupelor în UEFA Futsal Champions League, impunându-se la scor în cele două apariții în sala ”Constantin Jude” cu oponente din Turcia și Gibraltar, iar acum se află și în pragul debutului la un nivel superior al competiției, având drept miză în cele 8 serii ale sale, în care partidele sunt programate a începe de miercuri, adjudecarea unui loc în urna tragerii la sorți din 12 octombrie a turului de elită.

Componenții Informaticii și-au testat jocul înaintea întâlnirilor de la Jelgava atât sub ”tricolorul” României, portarul Vlad Iancu precum și Valentin Ilaș, Liviu Ruxandari, Mimi Stoica și Savio Valadares fiind implicați marți și miercuri în meciurile de verificare cu naționala Albaniei, câștigate la Arad cu 3-1 (2-0) și 4-3 (2-2) și prin golurile lui Stoica și Savio Valadares în prima partidă respectiv același Stoica și Ruxandari în cea de-a doua, cât și duminică de la ora 18 la Deva, într-un derby vestic la vârf care nu s-a disputat până acum și cu titlul național pe masă, dar nici n-au intrat zilele în sac.

Colegi de lot național la mijlocul săptămânii, oponenți în campionat duminică seară, Autobergamo Deva avându-i convocați zilele trecute în selecționata îndrumată de antrenorul timișorenilor, Robert Lupu, pe portarul Petrișor Tonița și jucătorii de câmp Adrian Pânzaru, Biro Attila și Paulo Ferreira, așadar patru din partea clubului de sub Cetate și 5 de la CS Informatica, din totalul de 14 ”tricolori”.

Reîntâlnirea de la Deva s-a derulat în absența lui Savio Valadares, cu probleme medicale după ”dubla” cu Albania, dar sub semnul echilibrului, menținut de aportul portarilor României, Tonița și Iancu, cândva și în poarta gazdei Autobergamo. Un derby vremelnic, deja în runda a III-a a noului sezon în Liga 1, așadar nu cu foarte mari implicații cât încă sezonul regular abia a început, dar apăsat sub așteptările menținerii invincibilității după primele etape.

În consecință, mai precaute etalări tactice cu orientare defensivă, fără gol înscris până la pauză, totul fiind lăsat pe partea a doua, în căutarea unei lovituri cu potențial decisiv. Aplicată de vizitatorii de pe Bega prin ucraineanul achiziționat în vară, Ovsyannikov, la care Autobergamo a replicat prin Sasse, 1-1 (0-0).

Fruntașele și-au pierdut astfel punctajul maxim dar nu și invincibilitatea, campioana putând decola astfel mai liniștită spre Jelgava, unde, în Zemgales Olympic Centre, va debuta joi în faza grupelor din Futsal Champions League contra nemților de la Hohenstein-Ernstthal, în duelul inaugural al Grupei 7, urmat de partida FK Nikars Riga – Bielsko-Biala. Vineri, timișorenii vor juca în cel de-al doilea meci al zilei, cu cei de la Nikars, iar sâmbătă, în deschiderea rundei finale a patrulaterului, cu Bielsko-Biala.

Rezultatele și programul etapei a III-a în Liga 1 de futsal, pe coloana clasamentelor.

 

 

The post Informatica remizează 1-1 în derby la Deva, înaintea celor 3 jocuri de la Jelgava, în faza principală a grupelor din UEFA Futsal Champions League appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*