Informatica Timișoara încheie deplasările turului cu un nou succes la scor, 2-9 în Harghita

CS Informatica Timișoara a învins în această seară și pentru a patra oară în deplasare în turul sezonului Ligii 1 de fotbal în sală, rămânând astfel la egalitate de puncte în frunte cu liderul campion Autobergamo Deva, care de la aceeași oră 20 a stabilit tot în cadrul penultimei runde scorul record din campania de toamnă, 17-1 acasă cu ex-campioana din 2016 CityUS Târgu Mureș.

Egalii devenilor marți seară în ”Constantin Jude” n-au dat aceleași proporții victoriei în deplasarea la Miercurea Ciuc dar tot au egalat diferența celui de-al doilea cel mai categoric succes repurtat în acest tur, desprinzându-se la 1-7 până la pauza ieșirii la nou-promovata Imperial WET și mărind în continuare de puțin avantajul în repriza a II-a, 2-9 în etapa a opta.

CS Informatica se mai impunea la 7 goluri diferență și fără replică în primul meci acasă din noul campionat, pe 4 septembrie, contra reșițenilor, astăzi încheind neînvinsă cele 5 apariții pe alte terenuri din acest tur, după ce câștiga la Călărași în etapa inaugurală cu 2-4, remiza 4-4 la Odorheiu Secuiesc și triumfa la zero în Covasna respectiv la Iași, 0-6 cu Spicom Sfântu Gheorghe și 0-4 cu CSM Politehnica.

Harghitenii nou-promovați își câștigaseră până acum punctele doar pe teren propriu, la scoruri categorice cu Spicom și Muncitorul, 9-1 și 11-1, în plus remizând la Miercurea Ciuc 4-4 cu ieșenii și înclinându-se o singură dată acasă, 2-3 cu CS United Galați, dar în această seară au pornit cu mici sorți de izbândă cu șansa a doua și n-au putut răsturna calculele hârtiei.

Toate bune și frumoase așadar ca rezultate pentru timișorenii Informaticii, în ciuda dificultăților financiare cu care se confruntă și la care au făcut referire oftând după remiza de marți cu campioana, dar detașatele victorii din ultimele luni, în cinci cazuri de la cel puțin 4 goluri diferență în sus, relevă și o diluare valorică și calitativă a competiției Ligii 1 de futsal, așadar nu doar în regres numeric de la o ediție la alta, deteriorare ce nu-i privește deloc pe bănățeni dar care pe undeva afectează totuși indirect întreaga caravană a elitei fotbalului în sală intern.

S-a creat o falie valorică între ”careul de ași” al ediției anterioare, alcătuit din deveni, CS United Galați, CS Informatica și FK Odorheiu Secuiesc, cvartet cu care se străduie să țină pasul și să-i rămână alipită și Dunărea Călărași, și componentele jumătății inferioare a ierarhiei, astfel încât disputele tind să devină previzibile și erodate în plan competitiv.

Ceea ce s-a putut constata și de la ora 20, Savio Valadares dând tonul reușitelor timișorenilor, completat imediat mai apoi de Ilaș. Căpitanul Simic și Rakic au dublat apoi avantajul bănățenilor, după care Akos Kovacs a replicat pentru nou-promovată însă Andre Deco a devenit al cincilea marcator al favoriților la victorie iar Rakic a adăugat o ”dublă” până la pauză, 1-7 fără comentarii. Simic a înscris și după pauză, 2-8, imitându-l în secundele finale Savio Valadares: 2-9.

Un duel mai atractiv se anunță totuși marția viitoare de la ora 18, pe 7 noiembrie, la căderea cortinei peste runda finală a turului, a 9-a, CS Informatica primind în sala ”Constantin Jude” replica gălățenilor de la CS United, vicecampioni nu foarte convingători pe actualul parcurs și care joacă în runda actuală abia luni de la ora 18,30, mâine, la Dunăre, cu FK Odorheiu Secuiesc, a treia neînvinsă la zi a campionatului. Gălățenii vor cupla totodată deplasarea de săptămâna viitoare pe Bega cu ieșirea restantă în Banat din etapa trecută, la Reșița.

CS Informatica nu mai deține o garnitură secundă în Liga 2, în sezonul în curs într-un format în serie unică, alcătuită din 12 cluburi, dar în schimb are o formație juvenilă în Seria 5 patrulater a Campionatului Național de Juniori U19, în care a început prin a trece luna aceasta cu 11-0 de Șoimii Șimand, așteptând acum deplasarea din 12 noiembrie la Autobergamo Deva, în condițiile în care în grupa vestică mai activează și reșițenii.

Rezultatele, programul etapelor a 8-a și a 9-a în Liga 1 și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

The post Informatica Timișoara încheie deplasările turului cu un nou succes la scor, 2-9 în Harghita appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*