Informatica Timișoara, intrată în semifinalele Cupei României

CS Informatica a recapitulat astăzi cu succes în condiții de deplasare înaintea derby-ului din 12 martie al primelor două clasate în Liga 1, programat pe terenul campioanei Autobergamo, la Deva. Ultima repetiție s-a derulat în sud-estul țării, la Buzău, sub forma unui meci eliminatoriu din sferturile de finală ale Cupei României la futsal, începutul noului an fiind așadar mai bogat în tururi ale competiției K.O., deja două la număr cu implicarea prim-divizionarelor, decât în etape din campionatul primei ligi de fotbal în sală, doar una bifată până la ora actuală.

Într-adevăr, o singură dată a jucat deținătoarea la zi a ”bronzului” în Liga 1 în returul din 2018 al campionatului primei divizii, sâmbăta trecută, acasă cu codașa Spicom Sfântu Gheorghe, de care a dispus cu 11-1, dar în schimb a obținut deja două calificări în Cupa României, în calitate de deținătoare a trofeului, mai întâi cu 1-10 la Deva, în urmă cu două săptămâni, în dauna secund divizionarei West, iar astăzi de la ora 17 cu 0-2 (0-1) la Buzău, în sala LPS, tot împotriva unei formații din Liga 2, Fortius 2014 din localitate.

Ca diferențe de scor în noul an, această a treia victorie a timișorenilor în 2018 a fost de departe și cea mai strânsă, însă, cu toată dârza opoziție oferită de gazdele buzoiene, se poate estima că Informatica Timișoara a avut totuși parte de un traseu relativ facil pentru a atinge deja penultimul act al actualei ediții a Cupei României la futsal, preambul al partidei cu trofeul pe masă, oponentele întâlnite pe rând în cale fiind vecine ierarhice la zi în jumătatea inferioară a clasamentului eșalonului secund, divizie a doua al cărei nivel valoric nu poate fi prea ridicat din moment ce formații din jumătatea a doua a primei ligi pot fi întrecute în campionat la scoruri de maidan de principalele aspirante la onoruri ale futsalului autohton. Considerent care nu știrbește însă deloc din meritele calificării bănățenilor în semifinalele competiției eliminatorii, dar și care trebuie relevat ca atare, întru a pune lucrurile într-o perspectivă cât mai clară.

În ambele cazuri, atât la Deva în compania celor de la West, cât și astăzi la Buzău, CS Informatica a fost marea favorită la calificare, iar ”carul mare” a evitat orice surprize, deținătoarea trofeului continuându-și drumul pentru apărarea laurilor. Astăzi, antrenorul-jucător Robert Lupu, cel care în urmă cu câteva săptămâni conducea naționala României din rolul de selecționer în meciurile din grupele preliminare ale turneului final Euro 2018 din Slovenia, a revenit la reflexele de bază care l-au consacrat, deschizând scorul pentru oaspeții de pe Bega, 0-1 la pauză, după care un alt sportiv prezent la reuniunea celor 12 reprezentative de la Ljubljana, sârbul Milos Simic, a dublat avantajul timișorenilor în partea secundă: 0-2 (0-1).

Suficient pentru pătrunderea în semifinale, ca ultim meci oficial înaintea celui de campionat de luni 12 martie de la ora 18, pe terenul deținătoarei titlului, Autobergamo Deva, din antepenultima etapă a sezonului regular, de fapt la căderea cortinei peste runda a XVI-a în Liga 1. Două puncte, în favoarea bănățenilor, le despart pe singurele neînvinse înaintea ultimelor 3 etape din retur, de nedespărțit decât la lovituri de departajare la ora finalei de anul trecut a Cupei României, desfășurată în sala ”Constantin Jude”, fără goluri marcate în jocul efectiv.

O remiză cu goluri se consemna și în turul actualei ediții a Ligii 1, 2-2 tot în sala ”Constantin Jude” pe 24 octombrie, rămânând de văzut câte reușite vor avea devenii în deplasarea de miercuri de la ora 15:30 pe terenul liderului ligii secunde, CFF Clujana, în ultimul sfert de finală al Cupei României. Repetiția celor de pe Mureș, așadar ceva mai târziu, cu mențiunea că în semifinale s-au mai calificat deja nou-promovata Imperial Wet, 7-2 la Miercurea Ciuc cu United Galați, respectiv CSM Politehnica Iași, cu 3-4 în deplasare la Gheorgheni, cu secund divizionara Inter.

De notat că partida de astăzi de la Buzău a fost doar a doua din totalul celor 17 jucate în actuala ediție a Cupei României în care o formație s-a calificat fără a primi gol, CS Informatica rămânând cu propria plasă nescuturată de o grupare care trecea pe rând în ianuarie și februarie de concitadina mai bine clasată în eșalonul secund Luceafărul Buzău cu 9-7 iar în turul trecut cu 6-3 de prim-divizionara Muncitorul Reșița.

După ieșirea la vârf la Deva, timișorenii vor disputa un ultim meci acasă în sezonul regular, cu nou-promovații din Miercurea Ciuc, iar apoi unul final în deplasare, la Galați. Clasamentul la zi al elitei și programul celei de-a șaptea runde din retur, pe coloana datelor tehnice.

 

 

The post Informatica Timișoara, intrată în semifinalele Cupei României appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*