Informatica triumfă în premieră la Deva, pe terenul campioanei: 0-1 Deco în ultimele secunde

Așa cum s-a întâmplat în finale cu trofeul pe masă ale Cupei României, dar și în Supercupa României, Informatica Timișoara s-a arătat din nou a fi mai pragmatică în dueluri directe care pe care cu Autobergamo Deva, încurcându-le de astă dată planurile hunedorenilor campioni ai țării chiar pe terenul acestora, o premieră pentru bănățeni, și tocmai în ultimul minut. A fost prima confruntare dintr-o dublă dispută a rivalelor în Seria 1 triunghiular a fazei play-off, returul din 6 mai din sala ”Constantin Jude” anunțându-se decisiv pentru calificarea în finala ediției 2017/8.

Principalele protagoniste ale Ligii 1 de fotbal în sală s-au reîntâlnit și în această seară, în campionat, la 4 săptămâni după finala adjudecată de timișoreni la Miercurea Ciuc la lovituri de departajare, 10-9 în Cupa României, dar n-au mai fost nici pe departe la fel de multe goluri, ci doar unul singur, semnat de Deco în ultimele nici zece secunde ale partidei de sub Cetate, dintr-o lovitură de la 10 metri: 0-1 (0-0).

S-ar putea estima fără temerea de a greși că Autobergamo și Informatica s-au întâlnit prematur în faza semifinală pe grupe triunghiular a play-off-ului elitei futsalului intern, căci finalele lor din 2017 și 2018 în Cupa României și-ar putea găsi adresa și în ultimul act al Ligii 1, pierdut în 2016 de bănățeni în fața târg-mureșenilor dar adjudecat anul trecut de deveni contra gălățenilor, însă astfel au fost repartizate conform clasării după sezonul regular, ca un semn că sistemul competițional ar putea fi perfectibil iar modificările aduse, ceva mai inspirate.

Una peste alta, doar un bilet pentru finală este disponibil din Seria 1 a fazei play-off, punându-le față în față pe Autobergamo și Informatica, iar timișorenii au luat prima opțiune la intrarea în ultimul act printr-un unic gol înscris la potou, după un meci echilibrat, cu suficiente ocazii ratate de ambele părți, și în care verdictul a survenit în fazele finale din loviturile de la 10 metri, gazdele ratând-o pe-a lor cu 4 minute rămase din meci, dar mai bine zis rezerva Roberto Voin opunându-se cu brio și la repetarea execuției de către Robert Matei, după care elevii lui Robert Lupu n-au irosit o rară oportunitate de a triumfa chiar sub Cetate.

Autobergamo are ocazia să se reabiliteze duminică de la ora 18, acasă cu CSM Politehnica Iași, apoi gazdă a bănățenilor miercuri 2 mai, mai totul rezumându-se însă la returul de pe Bega al fruntașelor, la finele săptămânii viitoare. Echilibru perfect și în celălalt duel direct pentru accederea în finală, din Seria 2, CS United Galați – FK Odorheiu Secuiesc 4-4 (0-1), verdictul urmând a se da tot pe 6 mai, în Harghita.

The post Informatica triumfă în premieră la Deva, pe terenul campioanei: 0-1 Deco în ultimele secunde appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*