Infracționalitate, cerșetorie și amenzi . Cătălin Cherecheș : “ vedem , din nou, că unele instituții stau cu mâna în sân și nu procedează nici măcar în parametrii legali” video

Infracționalitate, cerșetorie și amenzi . Cătălin Cherecheș : “ vedem , din nou, că unele instituții stau cu mâna în sân și nu procedează nici măcar în parametrii legali” video

Azi , 24 mai 2018, în sala Europa din cadrul Primăriei Baia Mare a avut loc conferința organizată de Primarul Cătălin Cherecheș.

Principalele aspecte punctate de primarul  municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș:

  1. Infracționalitatea

“Nu există nici o colaborare între Autoritatea Locală și acești anchetatori, ceea ce denotă faptul că ori există ceva orgolii care nu-și au locul în astfel de situații , orgolii ale unor instituții sau angajați ai unor instituții , care consideră că munca lor și activitatea lor este unică , relevantă în aflarea adevărului , respectiv în găsirea criminalilor . Mă revoltă faptul că a existat ieri un incident destul de grav , acel jaf, așa-zis înarmat , când doi tineri, mascați, au intrat într-o unitate bancară , au furat, au sustras niște sume de bani și după aceea au plecat cu un scooter. Scooterul a fost găsit abandonat , le-am dat noi toate elementele cu privire la identificarea scooterului, dar la fel nici o comunicare publică, nici o atitudine publică , parcă am fi pe un camp unde e numai poliția și un infractor .

În acest municipiu, respectiv în această țară  sunt comunități care trebuie să fie informate , să fie informate în parametrii legali , să li se spună : am constatat următoarea infracțiune , știm ce avem de făcut , facem anchetă, audiem martori , vedem probe, etc.

Comunitățile sunt astăzi foarte bine informate , presa s-a dezvoltat , comunicarea on-line este una foarte efervescentă , comunicarea prin televiziuni, la fel .

Este foarte normal ca cetățeanul să obțină astfel de informații  chiar sterile,  dar să dea o notă de siguranță, de asigurare a cetățenilor că anchetele  sunt pe maini bune.  ”

Publicată de Cătălin Cherecheș pe 24 Mai 2018

  1. Cerșetoria

“Municipiul din Baia Mare prin Poliția Locală a deschis pentru prima dată 3 dosare penale celor care săvârșesc astfel de fapte : cerșetorie, respectiv celor care  supun copiii la cerșit.

Pe de altă parte îi extragem de pe stradă , îi ducem la sediul Poliției îi ținem două ore după care suntem obligați, conform legii ,să-i lăsăm din nou pe stradă și cercul devine unul vicios și nu se întâmplă niciodată nimic. Nu mi-aș dori să marșăm pe idea unor plăcuțe pe anumiți stâlpi cu mesaje: nu dați bani cerșetorilor, deoarece asta înseamnă o lipsă de civilizație , dar pe de altă parte chestiunea nu trebuie să fie orientată spre cei care dintr-un anumit motiv sunt emoționați și dau bani unui copil, dar pe de altă parte trebuie să ne gândim care sunt  prevederile legale și cum facem ca Poliția , Jandarmeria , anchetatorii și  Direcția pentru Protecția Copilului să-și facă treaba. Pentru că vedem , din nou, că unele instituții stau cu mâna în sân și nu procedează nici măcar în parametrii legali.”

  1. Poliția locală –amenzi de 700 mii lei pentru infracțiuni de circulație, disciplina construcției și mediu.

“Din altă perspectivă vreau să vă anunț că Poliția Locală a avut din punctul de vedere o evoluție pozitivă în ultima perioadă. Vă dau un singur exemplu  de la începutul anului și până astăzi, comparativ cu anii precedenți , ca și sancțiuni încasate , vorbim despre o triplare a acțiunilor și a amenzilor încasate de la 200.000-220.000 lei anul trecut , până la această dată la 700.000 lei , acum.

Nu vorbim decât de infracțiuni la legile circulației, la disciplina construcției și la mediu. Deci este o evoluție din această perspectivă, una pozitivă pentru că corijează anumite tendințe contravenționale .”

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*