„Îngheț” în primul meci internațional găzduit de noul „Francisc Neuman”: România U19 – Serbia U 19 0-0

La 7 luni de la inaugurare, noul stadion „Francisc Neuman” a intrat și în circuitul internațional odată cu partida amicală dintre naționalele Under 19 ale României și Serbiei. Sub privirile lui Răzvan Burleanu, Gabi Bodescu sau Mihai Stoichiță, o echipă „tricoloră” fără piesele sale grele din străinătate și Liga 1 a cam fost dominată de formația de la sudul Dunării, însă, la rândul ei, a avut ocaziile sale de a se impune. Oricum, cele două reprezentantive au destul timp la dispoziție să-și rodeze cadrele, din moment ce UEFA a anulat „europenele” din această vară, ce ar fi trebuit să aibă loc chiar în țara noastră.

Bibarț, doar în trecere

Cel puțin în prima repriză, președintele FRF s-a întreținut cu conducătorul UTA-ei, Alexandru Meszar, în timp ce primarul Aradului, Călin Bibarț a fost doar în trecere pe la tribuna oficială. O strângere de mână rapidă și câteva cuvinte de complezență aruncate pe fugă cu membrii delegației FRF au fost de ajuns într-un mediu în care edilul orașului nu se simte oricum foarte bine pe un stadion ce doar cheltuie în vreme de pandemie, iar suporterii și echipa fanion a Aradului mai au și pretenții să beneficieze de un gazon bun, Dacă tot e nou…

Sârbii, în control și mai periculoși 

Așadar, selecționerul Dan Oprescu și colaboratorii săi Dinu Todoran au făcut o formație experimentală, în care a apărut imclusiv Ștefan Ștefanovici, un fotbalist de la divizionara terță, Sporting Juniorul Vaslui. Evident mai bine închegați și clădiți fizic, sârbii au construit cu fundașii la mijlocul terenului și și-au creat și câteva sitiații de poartă. La prima dintre ele (min. 14), polistul Hindrich a respins cu piciorul finalizarea din careu a lui Bogdanovic, pentru ca apoi Jovic să reia defectuos puțin pe lângă colțul lung după o centrare din banda stângă (min. 34).

Ocazii mari „tricolore”, dar și o bară adversă

Repriza secundă s-a reluat de la 0-0 și cu o altă formulă de joc „tricoloră”, exceptându-l pe fundașul Mitran. Chiar dacă tot sârbii au avut mai mult mingea, România a ajuns și ea periculos în careul advers. În minutul 59, Danciu a centrat de pe linia de fund, ciucanul Suciu a lovit puternic mingea cu capul, dar Slavkovic a respins spectaculos. Parcă „tricolorii” s-au apărat mai bine în partea secundă, la mijlocul reprizei apărând pe gazon și singurul fotbalist dim județul Arad convocat, fundașul central lipovan, Abel Popa. În minutul 74, s-a născut și a doua ocazie mare a naționalei noastre. Vasluian a scăpat în viteză spre bututrile adverse, însă a tras doar în goal-keeperul advers de la 14 metri. Cu 10 minmute înainte de final, Serbia putea da, totuși, lovitura la șutul din unghi al lui Babic, respins de Tătaru în bară. Chiar la ultima fază, Suciu a reluat de puțin pe lângă cu capul după un corner.

Așadar, primul meci internațional găzduit de noul „Francisc Neuman” s-a încheiat precum primul oficial disputat de UTA, 0-0 cu FC Voluntari.

Formații: 

România U19: Hindrich (46 Tătaru)– Iana (46 Pascu), Chilili (46 Ardei), I. Mitran (70 A. Popa), Stefanovici (46 Gladiun) – Casiadi-Bako (46 G. Buta), Pănoiu (46 Danciu) – Șerbănescu (46 Botorok), Fl. Bălan (46 Văsălie), Sima (46Vasluian) – I. Stoica (cpt, 46 Suciu). Selecționer: Daniel Oprescu.

SERBIA U19: Slavkovic (cpt) – Rogan, Drezgic, Backulja, U. Blagojevic – Tetek – Ergelas, Pantovic, J. Lukic, N. Jovic – Bogdanovic. Selecționer: Aleksandar Rogic. Au mai jucat: Katic, Perovic, Knezevic, Stankovic, Babic, Al. Lukic, Djurasovic, Kos, Lazic, A. Blagojevic, Nikola Colic.

Arbitri: Andrei Gornic (Arad) – Raul Ghiciulescu (Timișaora), Casian Bălă (Arad)

FOTO: Ciprian Petcuț

0
0

Articolul „Îngheț” în primul meci internațional găzduit de noul „Francisc Neuman”: România U19 – Serbia U 19 0-0 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*