Instanța timișoreană le-a dat dreptat suporterilor lui Poli rămași în țarc, la Șiria, în 2018, clubul UTA pregătește recursul!

Pe 24 aprilie 2018, UTA și Poli disputau poate cel mai trist derby din istorie. La Șiria, acolo unde echipa fanion a Aradului se afla în exil până când autoritățile locale arădene au binevoit să refacă terenul „Motorul”, cele două rivale din Vest au jucat fără galerii în tribune. Pe baza biletelor achiziționate prin metode proprii de la Arad, în jur de 400 de timișoreni veniseră cu trenul la meci, dar au fost ținuți de jandarmi într-un țarc pe un câmp de la marginea comunei de baștină a lui Ioan Slavici. Motivul? Conform regulamentului, pe arena „Otto Grefner”, trebuiau să intre doar 80 de susținători ai „alb-violeților”, care au pus condiții, ori intră toți pe baza tichetelor, ori niciunul. Conducerea UTA-ei nu a cedat, invocând eventualele probleme de securitate ce ar fi apărut pe stadion în timpul meciului.

Galeria arădeană s-a solidarizat cu rivalii de pe Bega și nu a intrat nici ea pe stadion la derby-ul de 60 de minute. Până la urmă, la presiunea susținătorilor din țarc, echipa lui Antonio Foale s-a retras de pe teren la scorul de 0-0, „roș-albii” având să câștige, evident, partida cu 3-0 la „masa verde”.

Fanii clubului timișorean au anunțat de la vremea respectivă că vor depune o acțiune în instanță. Au avut un avocat pro-bono, iar procesul a durat trei ani aproape. În primă instanță, la Tribunalul din Arad, câștig de cauză a avut clubul UTA sau mai precis s-a respins acțiunea inițiată de timișoreni. Asta se întâmpla anul trecut, pentru ca acum Judecătoria din Timișoara să schimbe sentința după recursul făcut de poliști. ”Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că admite în parte acţiunea celor 138 de reclamanţi. În consecinţă, obligă pârâtă Asociaţia Fotbal Club U.T.A. Arad să plătească reclamanţilor suma de 4.140 lei, reprezentând costul a 138 bilete meci + suma de 2.925,60 lei reprezentând costul biletelor de călătorie OPEN – CFR, dus-întors, pe ruta Timişoara-Arad-Şiria şi retur, ambelor sume adăugându-se dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei decizii. Obligă de asemenea pârâtă Asociaţia Fotbal Club U.T.A. Arad să prezinte reclamanţilor scuze publice printr-o scrisoare publică şi totodată, obligă aceeaşi pârâtă să publice prezenta hotărâre, pe cheltuiala sa, pe pagina oficială AFC UTA Arad – www.uta-arad.ro precum şi într-un ziar de largă circulaţie, în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a prezentei decizii. Menţine în rest sentinţa apelată, în sensul respingerii celorlalte capete de cerere, privind daunele morale, respectiv cererea de chemare în garanţie. Respinge ca nefondat apelul provocat declarat de pârâta Asociaţia Fotbal Club U.T.A. Arad împotriva sentinţei civile nr. 136/31.07.2020 pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. 7252/55/2019. Obligă pârâta intimată să plătească reclamanţilor – apelanţi suma de 1.050 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxe judiciare, la fond şi în apel”, se arată în decizia instanței.

Așadar, vorbim despre totalul sumei  8.115,60 de lei pe care „Bătrâna Doamnă” le-ar datora-o timișorenilor, plus scuze publice, doar că lupta nu s-a încheiat. La rândul său, clubul arădean va depune recurs și, prin urmare, toate deciziile instanței timișorene sunt doar pe foaie deocamdată.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

0
0

Articolul Instanța timișoreană le-a dat dreptat suporterilor lui Poli rămași în țarc, la Șiria, în 2018, clubul UTA pregătește recursul! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*