Instantanee

Rămân la părerea că sistemul VAR din arbitraj compromite spectacolul fotbalistic și minimalizează rolul arbitrului central. De obicei, arbitrii care nu sunt stăpâni pe ei apelează la VAR. Cum se explică faptul că la partida din Europa League CFR Cluj – Sevilla a fost nevoie de consultarea acestui sistem când hențul în careu al apărătorului spaniol a fost vizibil chiar și pentru cei mai puțin familiarizați cu regulile de arbitraj?

În altă ordine de idei, partida mai sus aminitită a fost una obișnuită, fără prea mari veleități, ambele echipe evitând să atace decisiv. Peste trei zile, CFR Cluj a învins clar Universitatea la Craiova, detașându-se în fruntea clasamentului.

După ultima etapă de campionat s-au stabilit echipele participante în play-off și cele participante în play-out. În premieră, FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș au pătruns în elită. Surprinzător, Viitorul Ovidiu nu a reușit să se claseze în primele șase locuri ce i-ar fi conferit posibilitatea să participe în competiția play-off. În competiția play-out, lucrurile sunt clare: cinci echipe vor lupta pentru supraviețuire: Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt, Poli Iași, Academica Clinceni și FC Voluntari. Celelalte trei echipe, Viitorul, Dinamo și Sepsi Sfântu Gheorghe, se găsesc într-o zonă neutră și probabil vor arbitra lupta dintre celelalte cinci echipe.

Rezultatul de egalitate al partidei FCSB – Chindia Târgoviște constituie o surpriză, dar numai la prima vedere, deoarece bucureștenii au jucat haotic, au dominat, dar au fost în criză de idei. La prima apariție la FCSB, Adrian Petre n-a reușit mare lucru, dar nici jocul slab al echipei nu l-a ajutat. Oaspeții, mai pragmatici, au egalat în ultimul minut la singurul șut la poartă. Nu știu cât va mai fi tolerat în arbitraj Sebastian Colțescu, dar a trecut cu vederea hențul în careu al lui Planici și jocul periculos al lui Benga, din această fază rezultând golul egalizator.

A început sezonul de primăvară în liga a doua. Se tot subliniază că această întrecere este cea mai puternică din ultimii ani, dar se trece sub tăcere că două echipe au fost excluse din campionat: Daco-Getica și FC Snagov.

Așa cum îi stă bine unui lider, UTA a obținut la Miercurea Ciuc o victorie mai mult decât concludentă, îngreunând și mai mult situația echipei Csikszereda. Ripensia a învins ușor o echipă, Metaloglobus, care crea probleme oricărei echipe. Așa cum era de așteptat, CSM Reșița a învins echipa de pe ultimul loc, Pandurii Târgu Jiu, chiar dacă antrenorul echipei oltene, Călin Cojocaru, a susținut că s-a făcut o pregătire exemplară.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu ex-arădeanul Roberto Bodea în poartă, a reușit victoria la Mioveni, stopând elanul acestei echipe. De altfel, se observă că tot echipele de tradiție, UTA, Rapid, Petrolul și Farul, luptă pentru promovare, doar ”U” Cluj se zbate în mediocritate.

The post Instantanee appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*