Interul dreapta sârb de 22 de ani Slavuljica, la Poli

SCM Politehnica a transferat un al doilea jucător sârb în această vară, după unul dintre portarii lotului alb-violet. Gruparea bănățeană din Liga Zimbrilor de handbal masculin s-a înțeles cu Savo Slavuljica, inter dreapta măsurând un metru și 88 de centimetri care va împlini săptămâna aceasta vârsta de 22 de ani, în 13 august.

Cel puțin pe hârtie, săptămâna viitoare este programat startul ediției 2020-2021 a Ligii Naționale de handbal masculin, etapa inaugurală fiind anunțată de frh.ro pentru miercuri 19 august, rundă în care între cele 8 partide se numără și cea de la Timișoara, SCM Politehnica urmând a primi vizita vicecampioanei sezonului trecut, AHC Potaissa Turda. 

Galben-albaștrii din județul Cluj sunt primii care au găzduit un turneu amical handbalistic după întreruperea în martie a competițiilor de pe semicerc, câștigând spre finele lunii trecute ”triunghiularul” în compania unor partenere de întrecere din elită, 39-28 (18-12) cu CSM Vaslui, contra căreia Ghiță și Pop au înscris câte 7 goluri fiecare, Talas 6, Pavel 5, Cîntec 4, Ghivil 3 goluri, Thalmaier două iar Pințoiu, Totoi, Dragas, Szoke și Vereș – câte un gol fiecare, respectiv 34-28 (19-14) cu Minaur Baia Mare, același Pop și Talas marcând câte 7 goluri, cei mai prolifici de la învingători.

Elevii ex-jucătorului polist Horațiu Gal și-au aflat și oponenții din primul tur preliminar în noua European League, al doilea palier valoric la nivel inter-cluburi continental, HRK Gorica din Croația, meciul tur fiind anunțat pentru 29/30 august în Ardeal, iar manșa secundă, peste încă o săptămână, în deplasare, cu mențiunea că turdenii l-au utilizat în primele amicale ale verii și pe portarul Șelaru, sosit de la Dunărea Călărași. În cazul calificării, vicecampionii vor juca tot în septembrie în turul secund preliminar, cu mențiunea că Dinamo București este plasată din oficiu alături de alte 11 cluburi direct în faza grupelor aceleiași competiții. 

Revenind la subiectul ultimei achiziții poliste, Savo Slavuljica, jucătorul vine din handbalul maghiar, mai precis de la Oroshaza, pentru care a evoluat în sezonul precedent. În țara natală a fost vicecampion al Serbiei cu Dinamo Pancevo, cu care a fost prezent și în SEHA League, dar a mai trecut și pe la HC Novi Pazar. Ca internațional, Savo Slavuljica a fost component al reprezentativelor de juniori și tineret a Serbiei, cu care a participat la mondialele din 2017, din Georgia, respectiv la europenele din 2018, desfășurate în Slovenia.

The post Interul dreapta sârb de 22 de ani Slavuljica, la Poli appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*