INTERVIU. Daniel Bălașa, manager Young Boys Târgoviște: “În 3-4 ani, vom fi campionii României la minifotbal”

Fondat în vara anului trecut, clubul de minifotbal Young Boys Târgoviște reunește nume cu greutate din fenomenul sportiv dâmbovițean. După 14 etape din Superligă, Young Boys e pe primul loc, cu 12 victorii și două remize. Finanțator și manager e un tânăr de 29 de ani din Târgoviște, Daniel Bălașa, de profesie jurist. “În sezonul ăsta am investit vreo 30.000 de euro, toți din buzunarul meu, niciun leu de la stat, prin vreo asociere, cum se poartă aproape peste tot”, spune mândru Bălașa, un tip familist, credincios și ambițios. În 2022, Daniel Bălașa vrea să aducă titlul național la Târgoviște.

– Daniel, cum a luat naștere acest proiect și cum ai reușit să îi convingi pe foști jucători din primele ligi de fotbal să vină la Young Boys?

– De șapte-opt ani mă învârt în lumea minifotbalului. Nu e, deci, prima mea experiență, doar că acum am vrut să fie altceva. Am fondat clubul în luna iulie a anului trecut. Au venit alături de mine prieteni cu experiență, precum Dragoș Pătru, Septimiu Burtescu, Irinel Voicu. Pe Irinel îl știu bine de la futsal, pe Pătru l-am luat într-un moment greu, știți cu toții, după despărțirea de Chindia. Avea nevoie să fie prins undeva, să joace, chiar și minifotbal. De ce am pus această denumire? Sunt fan al formației din Elveția.

– Ce costuri presupune prezența în Superliga dâmbovițeană?

– Nu știu la cât se va duce investiția pe tot sezonul. Sunt mulți factori… Ce pot să vă spun e că până acum am cheltuit cam 30.000 de euro. Toți acești bani au venit de la mine. E un hobby al meu minifotbalul, nu am apelat la nimeni, nici la prieteni, nici la autorități. Sunt cluburi în țară, precum la Piatra Neamț, unde autoritățile sprijină cu zeci de mii de euro echipele de minifotbal. Piatra Neamț, de exemplu, joacă în Liga Campionilor. Deocamdată pot să susțin singur tot ce înseamnă bugetul acestei echipe. Țin mult la imagine, dovadă faptul că am achiziționat câteva rânduri de echipamente pentru jucători, iar acum avem în lucru altele.

– Cum e nivelul minifotbalului în Dâmbovița?

– Dacă m-ar fi întrebat cineva acum câțiva ani, aș fi spus că e modest. Acum însă s-a schimbat mult situația, sunt echipe bune, iar lupta pentru primul loc e încinsă. Toată lumea vrea să ne bată (râde). Avem lupta noastră cu Divertis. Am văzut răutatea lor și în teren, și dincolo de teren. Mai joc și eu, câteva minute pe meci. Nu mă bag peste antrenor, e treaba lui cum face echipa. Eu încerc doar ca băieții să aibă toate condițiile să câștige această serie. Țin, pe această cale, să le mulțumesc și celor de la baza Hooligans Pub, unde ne desfășurăm antrenamentele și meciurile.

– Cum arată o săptămână din viața echipei?

– Avem două antrenamente, marțea și joia, de la ora 21.00, plus meciul din week-end. Suntem o mare familie, ne întâlnim și în afara acestor antrenamente, am organizat și o masă de final de an, cu ajutorul lui Dumnezeu sper să reușim să ducem la capăt ce ne-am propus. În curând vor mai veni doi jucători, acum la muncă prin străinătate, care vor să se întoarcă acasă, să fie aproape de familiile lor, dar să și joace.

– Ai jucat și fotbal pe teren mare. De ce te-ai retras așa devreme?

– Am fost la grupa domnului Pitaru câțiva ani. Ce să vă zic, eram și eu tânăr, duceam o viață extrasportivă destul de agitată… N-a fost să fie. Am rămas oricum aproape de Chindia, am o colaborare profesională cu ei (n.r Casa de Avocatură Bălașa), le țin pumnii să promoveze. Depind doar de ei în sezonul ăsta. Au o echipă bună și pot face pasul în prima ligă la vară.

– Burleanu sau Lupescu la FRF? Dâmbovița e cu primul.

– Minifotbalul va avea mulți adepți, indiferent cine va fi șef la Federație. Răzvan Burleanu vine din minifotbal, știe cu ce se mănâncă. Vom vedea ce va fi, oamenii au fost mințiți de multe ori, li s-au promis câte în lună și în stele. Noi ne vedem de treabă, obiectivul meu e să obțin CIS-ul. Ce fac ei la FRF, e treaba lor.

The post INTERVIU. Daniel Bălașa, manager Young Boys Târgoviște: “În 3-4 ani, vom fi campionii României la minifotbal” appeared first on DB-SPORT.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*