INTERVIU | Mirel Rădoi: “La echipa națională se lucrează normal, pregătim meciul cu Islanda!”

Pentru selecționerul primei reprezentative, această perioadă menține parametrii de activitate ai staff-ului pe care îl conduce.

În ciuda restricțiilor impuse de contextul pandemiei și a amânării meciului cu Islanda pentru această toamnă, cei implicați în pregătirea barajului pentru EURO lucrează precum într-o lună din afara perioadei FIFA. “În fond, avem doar câteva zile la dispoziție jucătorii înaintea unui meci pentru antrenamente, munca noastră de analiză e în desfășurare precum în restul timpului”, explică Rădoi.

  • Domnule Rădoi, cum decurg aceste zile pentru cei implicați în destinele tricolorilor?
  • Cel mai greu este pentru jucători, pentru că ei nu au activitate la club, acolo unde se desfășoară munca lor în mod curent. Pentru mine și ceilalți membri ai staff-ului, activitatea este aceeași ca într-o perioadă non-FIFA, mai puțin monitorizarea pe viu a jucătorilor, în meciurile noi din fiecare săptămână.
  • Așadar, pregătiți meciul cu Islanda și acum!
  • Noi revedem materialele video cu prestațiile jucătorilor noștri, avem un proces de analiză a prestațiilor lor din ultima vreme la club, apoi în meciuri ale echipei naționale, unde analizăm evoluția lor în angrenaj cu alți tricolori. Sunt partidele adversarilor, pentru care avem acum suficient timp să observăm și cele mai mici detalii, cele care pot face oricând diferența. Mai mult, abordăm deja și viitorii adversari din Liga Națiunilor. Solicităm materiale video analiștilor, suntem în contact periodic cu jucătorii din circuit, atât din partea staff-ului tehnic, cât și team managerul. Preparatorul fizic e în coordonare cu omologii lui de la cluburi pentru implementarea programelor speciale dedicate fiecărui jucător în această perioadă dificilă. E un ritm susținut!
  • Ce gânduri aveți pentru jucătorii din circuitul naționalei cu ocazia Paștilor?
  • Să fie puternici mental, să aibă grijă de sănătatea lor și a celor dragi! Asta e esențial! Le urez Paște Fericit și multă sănătate! Echipa națională rămâne aici, cu aceeași dăruire și același spirit, parcurgem doar o perioadă, una care va trece până la urmă. Hai, România!
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*