Interviu | Mugurel Tanase, Presedinte CS Magurele – “DA, ne dorim sa promovam!”

CS Magurele, ocupanta primei pozitii in clasamentu Ligii a 4-a de Ilfov, a confirmat prin evolutii pozitive in turul campionatului si se inscrie in cursa pentru promovare in esalonul superior.
Ilfov Sport a stat de vorba cu Mugurel Tanase, Presedintele Clubului Sportic Magurele.

IlfovSport.ro – Se vehiculeaza ideea ca valoarea Ligii  a IV-a ilfovene ar fi una de nivel mediu, iar cele trei echipe de pe podium, Magurele, Viitorul Pantelimon si Viitorul Dragomiresti Vale, n-ar putea rezista rigorilor Ligii a III-a. Care este parerea dumneavoastra?

Mugurel Tanase  - Este clar ca nivelul competitional este unul inferior Ligii a III a, insa echipele incearca sa se adapteze si sa produca un fotbal de calitate, in conditiile date. Toate cele 3 echipe de pe podium au avut perioade si meciuri bune, care au alternat cu unele mai putin reusite, insa aceata este o consecinta a faptului ca echipele din liga a IV a folosesc jucatori amatori sau semiprofesionisti si este foarte greu sa mentina un ritm constant bun. In ceea ce priveste rigorile din liga a III a, este evident ca orice echipa va promova, aceasta va trebui sa aduca jucatori, a caror experienta la un esalon superior sa fie dovedita.
In ceea ce priveste echipa noastra, noi credem ca nucleul de jucatori pe care il avem acum este unul valoros, putem forma o echipa competitiva.

Mugurel Tanase _ MagureleIlfovSport.ro – Nivelul jocurilor este dat si de conditiile in care se desfasoara partidele – sunt terenurile din Ilfov practicabile, in marea lor majoritate, adica respecta regulamentul la nivel minim?

Mugurel Tanase  - Conditiile de desfasurare a partidelor depend, in mare masura, de infrastructura pe care o are fiecare club si, cu siguranta, asta influenteaza nivelul jocurilor din punct de vedere calitativ. Dar as spune, desi pare un sterotip, ca ambele echipe joaca in aceleasi conditii, iar jucatorii trebuie sa se adapteze. Pana la urma chiar si in esaloanele superioare sunt suprafete de joc cu mult sub ceea ce ar trebui sa fie. Omologarea terenurilor din liga a IV a se face conform normelor in vigoare si cred ca ele sunt elaborate dupa niste criterii care sa ofere minimul de siguranta si calitate in ceea ce priveste infrastructura existenta.
Noi, la Magurele, am depus toate eforturile necesare astfel incat sa oferim conditii bune pentru desfasurarea partidelor de pe teren propriu si am resusit asta avand sprijinul autoritatilor locale. Acolo unde sportul este vazut ca o activitate care doar consuma resurse  si nu ca  mijloc de a educa generatiile tinere, cred ca este foarte greu sa oferi conditii bune, in ceea ce priveste infrastructura destinata activitatii sportive.
In concluzie, asigurarea unei infrastructuri bune pentru evenimentele sportive depinde, in mare masura, de finantare, iar acest lucru se poate face doar acolo unde sportul este vazut ca parte integranta din procesul de educatie al copiilor din cadrul comunitatii. La Magurele avem un focus permanent pentru aceasta parte a procesului de educatie si sanatate prin sport.

IlfovSport.ro – Ati avut un parcurs destul de bun, in aceasta jumatate de campionat, dar ati surprins si cu doua accidente, ca sa le numesc asa: 2-4 la Pasarea si 1-4 chiar pe terenul dumneavoastra, cu Athletico Floreasca. Exista vreo explicatie pentru aceste infrangeri?

Mugurel Tanase  - Asa cum spuneam mai devreme, avand in componenta echipei jucatori amatori, este foarte greu pentru ei sa mentina un ritm constant bun pe tot parcursul campionatului. Insa, strict legat de cele doua jocuri pierdute, cred ca principala cauza a fost aceea a jucatorilor de la Magurele care trec printr-o perioada de transformare legata de atitudinea pe teren. Impreuna cu ei si cu antrenorii am inceput acest proiect nou de la ceea ce eu numesc atitudine si respect fata de jocul de fotbal.
In ambele meciuri pierdute, cred ca nu neaparat valoarea jucatorilor sau a echipei a contat, ci faptul ca ei au incercat o alta abordare din punct de vedere al atitudinii fata de adversari. Ambele jocuri au fost chiar bune, tactic, insa mai sunt unele lucruri de pus la punct, in ceea ce priveste colaborarea intre compartimente, lucruri pe care sunt sigur ca in pauza de iarna antrenorii si jucatorii le-au reglat, atat in meciurile de pregatire cat si in cantonamentul centralizat.

IlfovSport.ro – Este buna decizia AJF Ilfov de a programa si jocurile juniorilor republicani, in deschiderea meciurilor seniorilor?

Mugurel Tanase  - Din punctul meu de vedere este un lucru benefic. In felul acesta putem angrena intr-o competitie oficiala si grupele de juniori. Ace;ti tineri trebuie sa participe la o competitie oficiala care sa ii pregateasca pentru nivelul jocurilor de la seniori. Unul dintre obiectivele pe care proiectul CS Magurele le are, este acela de a creste copii si juniori in cadrul clubului nostru. Neavand o competitie oficiala in care sa ii angrenam, atunci motivatia lor de a se antrena scade si nu mai putem atrage copiii catre sport.
Rationamentul pare unul simplu, insa in spatele lui stau foarte multe eforturi depuse de catre toti cei implicati la CS Magurele.
Pana la urma eforturile noastre de a alinia o echipa de juniori republicani la startul campionatului a fost unul dintre criteriile care a stat la baza deciziei AJF Ilfov de a ne
inscrie in competitie.
Asadar,  decizia AJF Ilfov de a impune ca regula pentru a activa in cadrul ligii a IV a doar daca aliniezi si echipa de juniori republicani in deschidere este una care vine sa ne sprijine in atingerea unuia dintre obiectivele pe care noi ni le-am setat.
Parerea mea este ca un copil de 6-7 ani, atunci cand ajunge la CS Magurele, trebuie sa
aiba un parcurs foarte bine definit, daca el isi doreste sa performeze.
Sa vada ca are conditii bune de antrenament, sa aiba competitii in care sa fie angrenat, sa aiba posibilitatea ca, odata cu varsta, sa poata promova la echipa de juniori si mai departe la seniori, unde atitudinea si respectul fata de joc sunt mereu puse in valoare.
Asta trebuie sa vada un copil, atunci cand vine la CS Magurele pentru a face sport.

IlfovSport.ro – Va ganditi la ceva propuneri pentru oficialii AJF Ilfov, pentru imbunatatirea campionatului?

Mugurel Tanase  - Fara indoiala ca este nevoie de sprijin constant din partea AJF-Ilfov, pentru a imbunatati nivelul calitativ al campionatului. Noi, fiind un club nou infiintat, avem nevoie de suport. Cand spun support, ma gandesc la faptul ca AJF – Ilfov are la indemana specialisti care pot avea prezentari in fata grupelor de copii, juniori chiar si seniori: prezentari cu diferite tematici cum ar fi notiunea de fair play, reguli de arbitraj, importanta sportului in educatie etc.
Noi vom incerca inca de anul acesta sa demaram intern astfel de prezentari cu diversi colaboratori, insa cred ca AJF detine mult mai multe parghii prin care poate oferi un astfel de suport.
De asemenea, organizarea de turnee pentru grupele de copii ar fi binevenita. Ma gandesc la suport in ceea ce priveste partea arbitrajului si premierea. Legislatia actuala nu ne ofera prea multe solutii, cu privire la  premierea pentru astfel de evenimente, dar AJF ar putea sustine cluburile, din acest punct de vedere.
Calitatea jocului de fotbal este reprezentata, in mare masura, de calitatea sportivilor, insa raman la parerea ca atitudinea si intelegerea pe deplin a regulilor jocului pot face, uneori, diferenta, de acolo trebuie inceput.

IlfovSport.ro – Va ganditi la promovare, aveti forta financiara sa sustineti parcursul in Liga a III-a?

Mugurel Tanase  - Fara doar si poate, DA, ne dorim sa promovam!  Cand am inceput acest drum ne-am setat ca obiectiv formarea unui grup de jucatori care sa ne permita acest lucru, doar din anul urmator, insa rezultatul turului de campionat si calitatea grupului nostru ne-au facut sa credem ca avem valoarea necesara pentru a promova anul acesta.
Daca nu am avea promovarea ca obiectiv, atunci toate eforturile noastre ar fi doar o munca pe care o prestam fara folos.
In viziunea mea, un proiect care nu are un obiectiv clar si cel putin o  sansa de a fi atins, este un proiect esuat.
Asa ca promovarea ramane un obiectiv realizabil pentru CS Magurele si vom face tot ce tine de noi pentru a-l atinge.
Faptul ca in iarna ne-am intarit echipa cu jucatori foarte buni,  pe langa nucleul folosit in tur,  face din CS Magurele o echipa competitive,  care ii da dreptul sa aspire la promovare.
Bugetul necesar pentru a activa in liga a III a ramane un subiect la care ne vom gandi serios abia la vara. Consiliul Local Magurele si Primaria Magurele sprijina eforturile noastre, iar o eventuala promovare cred ca va fi sustinuta si cu ajutorul catorva sponsori, de pe raza orasului Magurele, oameni care iubesc sportul si inteleg importanta lui, pentru sanatatea si educatia copiilor din comunitatea noastra.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*