Între durele dueluri din București, al treilea, miercuri la campioana Dinamo, SCM Politehnica galopează la un scor record contra codașei nou-promovate

Serios întinsă în ieșiri consecutive la vicecampioana CSM București și CSA Steaua, joia trecută, când și obținea un punct, SCM Politehnica a avut astăzi prilejul unui intermezzo înaintea deplasării de miercuri la ora 19 pe terenul campioanei Dinamo, sub forma celui mai facil meci acasă cu ”lanterna roșie” nou-promovată și fără punct în cont CS Politehnica Iași. Iar alb-violeții și-au tras sufletul cât se poate de sănătos și principial, printr-un veritabil galop de sănătate, antrenament cu public și pe puncte. A rezultat scorul record al sezonului…

Cu numai două meciuri jucate acasă dar 4 în deplasare înaintea întâlnirii de astăzi de la ora 17,30 din Sala ”Constantin Jude”, alb-violeții Timișoarei nu stăteau tocmai pe roze în ierarhie, ci pe un loc de play-out, profitând de ocazie pentru a-și exersa schemele de joc în perspectiva unei noi descinderi în zona capitalei, miercurea viitoare la Dinamo, care la această oră, cu startul de la 19,30, dispută în sala Rapid derby-ul rundei, la vicecampioana CSM București.

SCM Politehnica Timișoara se va alinia în fief-ul dinamoviștilor la trei zile după ce duminică seară campioana României va încheia turul în Grupa C din EHF Champions League acasă cu Abanca Ademar Leon, alb-roșii fiind ultimii în seria de 6 echipe, în urma eșecurilor cu 39-28 la Skjern și 26-27 pe teren propriu cu Gorenje Velenje, dar și a succesului acasă cu 29-28 cu Kadetten Schaffhausen, urmat de înfrângerea cu 40-32 în Norvegia, în weekend, de mâna lui Elverum.

Și în continuare în căutarea primului triumf în deplasare după remizele de la Constanța și Steaua dar și eșecurile la Călărași, la limită, și la CSM București, la două goluri, bănățenii s-au revanșat în schimb cu vârf și îndesat pe teren propriu prin a dispune și de a treia vizitatoare din Moldova, cea mai modestă și îngenuncheată la o diferență mai mare decât însumarea precedentelor două succese, cu 5 avans contra celor din Vaslui respectiv zece în dauna sucevenilor: SCM Politehnica – CS Politehnica Iași 37-20 (16-11).

Se punea într-adevăr doar problema scorului și așa a și fost, oaspeții din capitala Moldovei sucombând la un handicap superior însumării primelor 3 înfrângeri în deplasare de la promovare, și anume cu 32-29 la Baia Mare, unde erau egalii lui Minaur la pauză, cu 33-30 la Vaslui, unde conduceau cu 15-18 înaintea reprizei a II-a, respectiv cu 34-27 la Suceava, unde gazdele aveau doar 15-13 după primele 30 de minute.

Istoria s-a repetat și în runda ce marchează mijlocul turului în sezonul regular al Ligii Zimbrilor, ieșenii ieșiți în cea mai lungă deplasare a lor de până acum rezistând până la un anumit punct dar capotând din nou în partea secundă, pe Bega de o manieră lamentabilă, de la 19-16 la 37-20, pe fondul unor minute bune fără a scutura plasa porții bănățenilor.

Diferența de valoare și-a spus implacabil cuvântul dar și cătând către cam încercatul autocar Scania cu care politehniștii nou-promovați călătoriseră de la nord-est spre Banat mai puteai deduce cât de multă vigoare rămăsese spre final în picioarele vizitatorilor. De căruță încă din prima parte, 16-11 la pauză, dar cu un mai bun început de repriză și în partea a doua, însă doar un alt foc de paie, stins și mai din scurt.

Inevitabil, ”violeții” au ajuns în cele din urmă să marcheze prin toți jucătorii de câmp convocați, deși la fel de bine, dat fiind decalajul valoric între protagoniste, gazdele ar fi putut conta pentru mai multe minute pe tinerii de regulă puțin rulați în jocuri pe muchie, ca un bun prilej de rodaj și acumulare de acțiuni în picioare.

Una peste alta, un duel fără istoric născând întrebări despre capacitatea unor nou-promovate de a face față rigorilor elitei, și viitoarea oaspete a bănățenilor fiind tot din Moldova, CSM Focșani, în primul weekend din noiembrie, după care pe Bega va mai trece și Potaissa Turda la mijlocul lunii viitoare respectiv CS Minaur la încheierea turului, în primul weekend din decembrie, o săptămână mai apoi urmând a începe și returul, în Sala ”Constantin Jude” cu Dunărea Călărași, finișul în campionat pe 2017 fiind în calendarul alb-violeților la Vaslui, spre mijlocul lui decembrie.

Până atunci, să notăm că extrema stângă Marjanovic a marcat în voie și aproape o treime din golurile poliștilor, de 12 ori, urmat pe listă de compatriotul său Orbovic, cu 6 goluri, Fenici 4, Vuk Milosevic 3, Krsto Milosevic, Lasica și Câmpan cu câte două goluri, respectiv Ștefan, Neamțu, Șania, Santeiu Uruianu și Păiuș la final, dintr-o aruncare de la 7 metri – câte unul fiecare. Destul de puțină lume în tribună, în schimb multe goluri, aproape unul pe minut… „Știam că Poli Iași aleargă mult și joacă pe contraatac, dar ne așteptam să nu reziste. Am mai făcut și unele greșeli, și în prima parte, și în a doua repriză, dar per total sunt mulțumit. Azi a fost o oportunitate pentru toți băieții să joace și au făcut-o bine și în atac, și în apărare”, a remarcat antrenorul Pero Milosevic la final.

Această etapă de la mijlocul turului a fost inaugurată marți de Dobrogea Sud – Potaissa Turda 29-27, lăsând timp constănțenilor pentru dubla manșă de sâmbătă și duminică, pe teren propriu, din turul II preliminar în EHF Cup, cu BSK Handball Elite din Norvegia. În aceeași fază, CSM București a cedat acasă sâmbătă 26-30 (14-14) cu SKA Minsk și va juca în weekend returul în Belarus, pe când Dinamo va reîncepe parcursul în Grupa C din Champions League pe 4 noiembrie în Spania, în prima etapă din returul cu 5 apariții.

Rezultatele rundei a VII-a și programul celei viitoare, plus ierarhia actualizată, pe coloana datelor tehnice. Gruparea de eșalon secund CSU Politehnica Timișoara va găzdui duminică de la 12 în Divizia A – Seria B jocul cu CS U Cluj, în Banu Sport, în etapa a V-a.

 

The post Între durele dueluri din București, al treilea, miercuri la campioana Dinamo, SCM Politehnica galopează la un scor record contra codașei nou-promovate appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*