Între Scylla și Caribda: UTA – ACS Poli 2-1 (0-1)

Oricum am privi lucrurile, o partidă de campionat între UTA și timișoreni, indiferent în ce ligă se desfășoară, suscită un interes aparte și implică un dramatism pe măsură. Nici partida de azi de la Arad nu a scăpat de aceste aspecte.

Începutul meciului și, în general, prima repriză a aparținut timișorenilor, care au reușit un gol relativ repede și nu au arătat ca o echipă care se află pe penultimul loc al clasamentului.

În repriza a doua, datele problemei s-au schimbat și treptat arădenii au pus stăpânire pe joc. A ieșit la rampă un jucător care până acum nu a arătat mare lucru, Alexandru Ciucur, cu o prospețime și știință a jocului nebănuite. Așa au apărut cele două goluri ale UTA-ei, dătătoare de liniște echipei și mai ales lui Ionuț Popa.

Revenind la jocul propriu-zis, ACS Poli a reușit un gol încă din minutul trei prin Bilia, un timișorean remarcat la Arad, în timp ce timișoreanul Miculescu a marcat golul egalizator pentru arădeni. Fiecare echipă a avut câte o bară verticală prin Bădăuță, respectiv Ciprian Rus.

Oaspeții au invocat o lovitură de la 11 metri la un atac al lui Șeroni la Bădăuță, dar zarurile fuseseră aruncate. ACS Poli a lăsat o bună impresie pentru jocul din prima repriză însă a continuat linia descrescătoare, de la victorie la remiză iar acum la eșec, în timp ce jucătorii rutinați de la UTA au făcut diferența suficientă pentru a reuși victoria, a doua acasă în 2019.

Arbitrajul nu a influențat partida, întrecerea desfășurându-se în limitele bunului simț, chiar dacă s-au arătat nu mai puțin de opt cartonașe galbene, distribuite în mod egal combatanților ambelor echipe.

*

Cristian Păcurar: „Am atras atenția toată săptămâna că ne așteaptă un joc greu, ceea ce s-a și dovedit. Am reușit victoria și asta înseamnă mult.”

Valeriu Răchită: „Am avut jocul în mână, dar evoluția echipei din repriza a doua a contat mult în economia jocului.”

*

UTA – ACS Poli 2-1 (0-1)

Au marcat: 0-1 Bilia (min. 3) cu un șut din apropiere în urma unui corner executat de Buzan; D. Miculescu (min. 53) din volè la o centrare a lui Kanda; Ciucur (min. 78) cu un șut de la marginea careului, mingea fiind deviată de Munteanu.

Arad, 9 martie 2019; stadion ”Motorul”; teren sintetic; spectatori: 800; timp relativ însorit.

UTA: Bodea – Costin (min. 65, Stahl), Șeroni, El Hasni, Copaci – Melinte, Neagu (min. 61, Matei) – Ciucur, Miculescu (min. 81, Hrezdac), Kanda – C. Rus – cpt.

Antrenor: Ionuț Popa.

Pe bancă: Orlici, Ivan, Iuga, D. Popa.

ACS Poli: Moldovan – Bilia, Paramatti – cpt., Uyi (min. 46, Ghidurea), Olteanu – Munteanu, Manolache – Buzan, Rogoveanu (min. 74, Calugher), Sidorenco (min. 56, Tîgîrlaș) – Bădăuță.

Antrenor: Valeriu Răchită.

Pe bancă: Began, Codrea, Pop, Golda

Cartonașe galbene: Copaci, Neagu, Melinte, Matei; Rogoveanu, Manolache, Bădăuță, Ghidurea.

Arbitri: Cătălin Buși (Rm. Vâlcea) – Ionuț Câmpeanu (Cluj), Marius Bălan (dej). Rezervă: Dragoș Lunca (Cluj). Observatori: Daniel Sabou (Zalău), Dan Monea (Aiud).

Rezultatele zilei în Liga 2 și programul de mâine respectiv al rundei viitoare, pe coloana clasamentelor.

The post Între Scylla și Caribda: UTA – ACS Poli 2-1 (0-1) appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*