Investiții în sănătate! Consiliul Județean Timiș și Primăria Lugoj dotează și renovează Spitalul Municipal

Spitalul Municipal din Lugoj va beneficia de finanțări din partea Consiliului Județean, prin intermediul schemei de minimis pe anul 2021. Finanțarea este în valoare de 275.000 de lei. Este al treilea an în care se acordă aceste fonduri.
Cu acești bani, beneficiarul va achiziționa o serie de aparate medicale: autoclav vertical 80 l, baie de curățare cu ultrasunete pentru instrumentar (30 l), defibrilator cu monitor FV D500 și pacing extern, defibrilator cu monitor FV D500, electrodermatom, electrocauter Zeus Vision și două electrocardiografe 1212 G.

”Ieri (n.r. 11 august) am fost și am semnat contractul la Consiliul Județean. Dotarea rezolvă problemele curente ale spitalului. Avem un EKG pentru secția de Pediatrie, el nu diferă prea mult de cel pentru adulți, dar are elemente specifice și este foarte util. De asemenea, foarte util este electrocauterul pentru chirurgie”, ne-a declarat dr. Ionuț Cocoș, directorul Spitalului Municipal.

Primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, spune că la rectificarea de buget vor mai fi acordate fonduri către Spitalul Municipal. Ele vor fi direcționate pentru renovarea integrală a sălilor de nașteri de la Ginecologie. De asemenea, vor fi acordați bani pentru un video-gastroscop și un video-colonoscop.

Articolul Investiții în sănătate! Consiliul Județean Timiș și Primăria Lugoj dotează și renovează Spitalul Municipal apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*