Învinsă de CSM București de 3 ori cu 3:0 din 18 noiembrie, UVT Agroland intră în seria de 3 jocuri în 7 zile cu primirea liderului din capitală

Sezonul regular al Diviziei A1 de volei feminin se apropie cu pași repezi de sfârșit, cele zece participante fiind în pragul intrării în linia dreaptă a ultimelor 4 etape în decurs de două săptămâni, iar UVT Agroland Timișoara, spre meritul nou-promovatei, nu doar că și-a asigurat înainte de termen calificarea în faza play-off a grupei I valorice, dar după 14 runde este chiar la egalitate de puncte cu ”bronzul” ediției trecute, CSM Târgoviște, a treia și la ora actuală, și cu unul în plus față de CS Știința Bacău, care, ce-i drept, are un meci mai puțin jucat. Bănățencele ar avea în schimb de ameliorat un bilanț total negativ în directele din ultimele nici 3 luni cu vicecampioana CSM București, lider pe care-l primesc sâmbătă seară în sala UVT, la startul primei triple apariții doar în campionat în numai o săptămână din actuala ediție.

Într-adevăr, mijlocul săptămânii viitoare aduce premiera unei runde intermediare în actuala campanie a Diviziei A1 la fileul feminin, cu ocazia antepenultimei etape a returului, în care UVT Agroland va juca la Târgoviște, grupare dâmbovițeană programată mai întâi sâmbătă de la ora 17 în deplasare la Bacău, însă până la ieșirea în preajma Turnului Chindiei roșu-alb-negrele au de ținut piept vizitatoarelor de la CSM București.

Partida din etapa a XV-a a sezonului regular cu liderul oaspete din capitală este anunțată pentru sâmbătă de la ora 18:30 în noua sală a Universității de Vest din strada Oituz iar ex-câștigătoarea CEV Challenge Cup are atât ascendentul moral al succeselor pe linie cu 3:0 în directele cu nou-promovata din 18 și 29 noiembrie 2017 respectiv din 17 ianuarie, luna trecută, cât și statutul de formație invincibilă în deplasările din acest sezon în întrecerile interne, unicul eșec al fruntașei datând din 22 octombrie, și atunci pe teren propriu, în etapa a doua, 2:3 de la 2:1 cu CSM Târgoviște.

Cu 3 puncte avans față de campioana CS Volei Alba Blaj, căreia nu i-a cedat nici un punct ierarhic în triumfurile tur-retur, 3:1 în toamnă în capitală și 0:3 în Ardeal pe 28 ianuarie, CSM București va căuta totodată pe Bega și reabilitarea ca joc după o prestație mai neconvingătoare sâmbăta trecută, și pe fondul replicii vizitatoarei CS Știința Bacău, care a condus-o de două ori la seturi, în succesiunea 23:25, 25:19, 13:25, 25:19, 15:12, liderul din capitală tranșând în cele din urmă de puțin duelul cu moldavele.

Mai facil se impunea CSM București în confruntările cu UVT Agroland, mai întâi în turul de campionat, acasă, pe seturi la 15, 22 și 18, iar apoi în sferturile Cupei României, tot în noiembrie dar pe Bega, pe seturi la 14, 22 și 18, așadar aproape identic, respectiv acum 3 săptămâni în manșa a II-a, din capitală, o dispută academică, tranșată la 16, 20 și 14.

Lucid, antrenorul nou-promovatelor, bucureșteanul Bogdan Paul, a identificat una dintre cauzele majore ale eșecurilor la zero din partidele cu vicecampioana, semnalând că ”la precedentele dueluri, nu am avut un serviciu foarte bun. În momentul de față, pentru a contracara adversari așa puternici, cum este CSM București, cu trăgători de certă valoare, trebuie să servim foarte bine. Probabil la asta va trebui să excelăm la meciul de sâmbătă”. 

Antrenorul ocupantei locului 4 a mai remarcat și că ”CSM a jucat slab la ultimul meci, este adevărat, și pe fondul unui meci bun făcut de Știința. Nu cred însă că CSM va mai evolua la fel și a doua oară. Într-un campionat atât de lung și la acest nivel, este irelevant să discutăm de la o săptămână la alta despre o evoluție mai puțin reușită a unei echipe. Sunt absolut convins că CSM București va juca voleiul pe care îl poate juca în acest moment”.

Una peste alta, ”sigur că se anunță un meci interesant pentru ambele grupări. CSM, dacă vrea să își consolideze poziția de lider și să păstreze șanse mari să câștige campionatul, va trebui să nu mai piardă puncte în deplasare, mai ales cu echipele de la locul al treilea în jos. La rândul nostru, avem nevoie de puncte pentru a ne apropia de locul al patrulea la finalul sezonului regular. Se anunță un meci dificil. CSM București este o echipă puternică în momentul de față, a demonstrat că poate să joace un volei de foarte bună calitate, astfel încât pentru noi va fi un meci foarte complicat”, după cum a mai prefațat Bogdan Paul jocul de sâmbătă seară.

”Aperitivul” ar fi așadar tocmai acasă cu liderul-vicecampion, după care felul I, ultima deplasare din retur, de miercuri, la Târgoviște, urmată sâmbăta viitoare de sosirea Medicinei Târgu Mureș iar peste două sâmbete și a campioanei CS Volei Alba Blaj, în jur de 24 februarie, într-o partidă considerată pe hârtie ”afară” pentru bănățence dar de fapt pe Bega, dat fiind inversarea locurilor de disputare între tur și retur. Altfel, așa cum remarcă volei-timisoara.ro încă din start, de notat și că UVT Agroland – CSM București constituie duelul neînvinselor în A1 în noul an 2018, obținând câte 11 puncte fiecare în campionat în acest an, cu câte trei victorii de trei puncte, și câte una de două puncte, caz valabil și în dreptul timișorencelor tot pe teren propriu, printr-un triumf în cinci seturi cu CS Dinamo, în primul meci din 2018.

Exact de la aceeași oră 18:30 joacă sâmbătă acasă și CSM Lugoj, cu ACS Penicilina Iași, după care timișencele vor evolua în intermediară în deplasare la CSM București iar apoi acasă sâmbăta viitoare cu CSM Târgoviște și ulterior la Târgu Mureș.

La fileul băieților, mai grăbiți în elita A1, ajunsă în dreptul bornei cu numărul 19, CSU UV Timișoara va juca sâmbătă de la ora 17 la București cu nou-promovata CS Dinamo, urmând ca miercuri să primească vizita lui SCM U Craiova. În fine, în liga secundă, alb-violetele de la CSU Politehnica Timișoara vor susține sâmbătă la Oradea ultima deplasare din returul Diviziei A2 Vest, care urmează a fi completat sâmbăta următoare prin duelul la vârf acasă cu liderul neînvins FC Argeș Pitești.

Toate ierarhiile și programele viitoare, plus ultimele rezultate, pe coloana datelor tehnice.

 

 

 

 

The post Învinsă de CSM București de 3 ori cu 3:0 din 18 noiembrie, UVT Agroland intră în seria de 3 jocuri în 7 zile cu primirea liderului din capitală appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*