Ioana Ghizilă îşi păstrează cadenţa convocărilor sub tricolor

Bogdan Chitic

Baschetbalista ploieșteană Ioana Ghizilă (20 ani), legitimată din vara acestui an la Universitatea Cluj, în Liga Națională, a fost convocată, din nou, la o acțiune a primei reprezentative a României. Jucătoarea descoperită la CSȘ Ploiești, de către Loredana Munteanu, face parte din lotul lărgit al tricolorelor pentru „dubla” cu Slovenia și Franța, din debutul campaniei de calificare la Eurobasket 2019. Vorbim, de altfel, despre primele două examene pe care „acvilele” le vor susține în mandatul sârbului Dragan Petricevic, noul selecționer al României și nimeni altul decât antrenorul echipei clujene, pentru care evoluează „play-maker”-ul ploieștean. Convocată în premieră la echipa națională de senioare, în luna ianuarie a anului trecut, pe când evolua în Liga 1, pentru CSȘ-CSM Ploiești, Ioana Ghizilă nu a ratat nicio acțiune a primei reprezentative din ultimii doi ani, reprezentând cu mândrie tricolorul, în paralel, și la Campionatele Europene „sub 20 de ani”, dar și la Jocurile Francofoniei, desfășurate în vară la Abidjan, în Coasta de Fildeș.
În total, Dragan Petricevic a convocat 17 sportive în lotul lărgit al primei reprezentative, pentru cantoanementul de la Oradea, de la începutul lunii noiembrie, dintre care 12 vor fi păstrate pentru primele două jocuri oficiale ale preliminariilor EuroBasket 2017. Sportivele din campionatul intern vor ajunge la Oradea pe data de 2 noiembrie, urmând ca, patru zile mai târziu, lor să li se alăture și jucătoarele ce evoluează în străinătate.
Lotul lărgit al primei reprezentative a României este alcătuit din: Gabriela Mărginean (AGU Kayseri Spor Kulubu – Turcia), Claudia Pop (Istanbul Universitesi SK – Turcia), Ashley Walker (Umana Reyer Venezia – Italia), Sonia Ursu (1KS Sleza Wroclaw – Polonia), Elisabeth Pavel (ZTE NKK – Ungaria), Annemarie Parău (Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Ancuța Stoenescu (Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Tunde Kilin (Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Teodora Neagu (Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Ioana Ghizilă (Universitatea Cluj-Napoca), Bianca Voica (Universitatea Cluj-Napoca), Irina Parău, (NBS Cluj-Napoca / Universitatea Cluj-Napoca), Romina Filip (CS SCM Timişoara), Dora Ardelean (CS SCM Timişoara), Gabriela Irimia (Olimpia Brașov), Ildiko Nagy (FCC ICIM Arad), Alexandra Dumitrache (CS Phoenix Galați).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*