Irlanda câștigă Turneul celor Șase Națiuni și este la un pas de Marele Șlem

Irlanda este virtual câștigătoare a Turneului celor Șase Națiuni la rugby după victoria cu 28-8 împotriva Scoției în runda a patra. Franța a învins Anglia cu 22-16, în timp ce Țara Galilor a trecut de Italia cu 38-14.

Irlanda a obținut a treia victorie cu bonus în acest turneu și are opt puncte avans în clasament față de Țara Galilor, a doua clasată. Astfel, rezultatul meciului de sâmbătă împotriva Angliei de pe stadionul Twickenham din Londra nu mai are importanță pentru câștigarea trofeului, dar victoria le-ar aduce irlandezilor Marele Șlem.

Irlandezii, care au obținut a 11-a victorie consecutivă, au urcat pe locul al doilea în clasamentul World Rugby, după Noua Zeelandă, înlocuind Anglia care a pierdut la Paris al doilea meci consecutiv după cel împotriva Scoției.

Francezii în schimb sunt în evidentă revenire și au urcat pe locul al optulea în clasamentul World Rugby, de pe locul al 10-lea, care era poziția cea mai joasă ocupată vreodată de XV-le Cocoșului Galic. Previzibil, Țara Galilor a învins Italia care se îndreaptă spre un alt campionat cu 0 puncte.

În clasament după patru runde conduce Irlanda cu 19 puncte, urmată de Țara Galilor cu 11, Anglia și Franța cu câte 10, Scoția cu 8 și Italia cu 0.

Sâmbătă 17 martie are loc runda a cincea, ultima, după următorul program:
Italia – Scoția (14.30, ora României)
Anglia – Irlanda (16.45)
Țara Galilor – Franța (19.00)

Articolul Irlanda câștigă Turneul celor Șase Națiuni și este la un pas de Marele Șlem apare prima dată în Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*