Îți lipsește încrederea în sine? Iată modurile prin care o poți cultiva

Încrederea în sine este definită ca un sentiment de încredere în abilitățile, calitățile și judecata ta. De altfel, aceasta este importantă pentru sănătatea și bunăstarea ta. Prin urmare, orice femeie care dorește să iasă din anonimat și să se simtă mai bine în propria piele trebuie să lucreze la acest ”capitol”.

În cazul în care îți dorești să îmbunătățești încrederea în sine, ține cont de următoarele lucruri prezentate!

Beneficiile încrederii în sine

A avea încredere în sine poate aduce multe beneficii – acasă, la serviciu și în relațiile tale. Iată câteva exemple:

  • Deschidere pentru a încerca lucruri noi – Când crezi în tine, vei fi mai dispusă să încerci lucruri noi. Indiferent dacă aplici pentru o promoție sau te hotărăști să te înscrii la un curs de gătit, a crede în tine este cheia pentru a reuși să îți duci până la capăt țelurile.
  • Performanță mai bună – Când te simți încrezătoare în tine, poți să-ți dedici resursele sarcinilor care îți sunt cel mai la îndemână. În loc să pierzi timp și energie cu gânduri care îți șoptesc că nu ești suficient de bună, mai bine îți dedici energia altor lucruri. Deci, vei obține performanțe mai bune atunci când te simți încrezătoare.
  • Reziliență mai bună – Încrederea în propriile forțe îți poate spori reziliența, cunoscută ca abilitatea de a te ridica după ce ești doborâtă. Astfel, reușești să te menții fermă în fața oricărei provocări sau probleme cu care te confrunți în viață.
  • Relații îmbunătățite – A dispune de o ”doză” sănătoasă de încredere în sine te poate ajuta să ai parte de relații interumane fericite și stabile. Un motiv este acela că persoanele cu încredere în sine tind să stabilească limite mai puternice, prioritizându-și propriile nevoi și emoții. A avea încredere în sine nu numai că afectează modul în care te simți, ci te ajută să îi înțelegi și să îi iubești mai bine pe ceilalți. De asemenea, îți oferă puterea de a rupe legăturile toxice care nu îți fac bine.

Din fericire, există lucruri pe care le poți face pentru a îți spori încrederea în sine. Indiferent dacă îți lipsește încrederea într-un anumit domeniu sau ai probleme să te simți încrezătoare, aceste strategii te pot ajuta.

Ai grijă de corpul tău

Este greu să te simți bine în pielea ta dacă nu ești mulțumită de corpul tău. Pe de altă parte, dacă ai grijă de corpul tău, vei ajunge să te simți mult mai încrezătoare. Iată câteva practici de îngrijire de sine:

Dieta – A mânca bine vine la pachet cu multiple beneficii, inclusiv niveluri mai ridicate de încredere în sine și stimă de sine. Când îți alimentezi corpul cu alimentele potrivite, te simți mai sănătoasă, mai puternică și mai energizată.

Exercițiu – Studiile arată în mod constant că activitatea fizică crește încrederea, printre numeroasele alte beneficii de care te poți bucura. Un studiu din 2016 a constatat că activitatea fizică regulată a îmbunătățit imaginea corpului participanților. Și când imaginea corpului lor s-a îmbunătățit, s-au simțit mai încrezători.

Meditație – Experții spun că meditația poate contribui la creșterea încrederii în sine în mai multe moduri. Cel mai important beneficiu este că te ajută să îți recunoști defectele și să le accepți.

Încearcă o nouă meserie

Ce spui să te reprofilezi? Renunță la vechiul și plictisitorul job și încearcă ceva nou. De exemplu, ca model de videochat, încrederea în sine este esențială. Așadar, chiar dacă te consideri o persoană rușinoasă, o schimbare de peisaj te poate ajuta să evoluezi. În cazul în care îți dorești să afli mai multe lucruri despre această industrie, intră pe Kendra Studio, locul în care nu există secrete.

În concluzie, pentru un gram în plus de încredere în sine apelează la cele menționate mai sus! Cu timpul, îți vei da seama că ai luat cea mai bună decizie.

 

Sursa foto: shutterstock.com

Articolul Îți lipsește încrederea în sine? Iată modurile prin care o poți cultiva apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*