Iulian Zaiba, trei premii la raliul automobilelor istorice

Lugojeanul Iulian Zaiba a obținut trei premii la Campionatul Raliurilor de Regularitate pentru Vehicule Istorice, organizat în perioada 28 – 29 august 2021.

”În weekendul ce tocmai a trecut, am participat la CRRVI – Campionatul Raliurilor de Regularitate pentru Vehicule Istorice, organizat de Retromobil Arad și Retromobil Timiș. A fost al doilea raliu de regularitate la care am participat și, de data aceasta, în ciuda vremii capricioase,  ne-am întors și cu câteva premii. Mulțumim organizatorilor!”, a spus Iulian Zaiba.

Lugojeanul a obținut locul I la Grupa G, rezervată automobilelor fabricate între 1971 și 1980, la volanul unei mașini Dacia 1100, din anul 1971.

Tot el a luat loul II la Grupa Dacia Clasic, în care au concurat alte șapte automobile Dacia 1300, 1310 și 1100.

Al treilea premiu este un loc III la categoria ”Women in motor sports”, unde a concurat în echipaj mixt, alături de soția sa, Oana Zaiba.

La raliu au participat 34 de vehicule istorice. Acestea s-au întrecut pe un traseu de 400 km, care a trecut și prin Lugoj, în condiții de frig și poaie persistentă.

”Mașina mea Dacia 1100 s-a comportat surprinzător de bine pentru vârsta ei, având în vedere că a împlinit 50 de ani. Totuși, trebuie să spun că mașina este ca și nouă. Ea are doar 16.000 de km la bord și a fost păstrată în garaj. Singura problemă, dacă o pot numi așa, este că nu a funcționat căldura. Nu ne așteptam să fie așa frig la sfârșit de august”, precizează pilotul.

Inginerul Iulian Zaiba este un pasionat al automobilelor românești de epocă și deținător al Muzeului auto Banat, cu automobile de epocă românești (Dacia 1300, Dacia 1310, Dacia 1100, Oltcit și Dacia Lăstun), precum și cu automobile fabricate înainte de 1990 în fostele state socialiste (Skoda, Moskvitch etc.). În ultimii ani, soții Iulian și Oana Zaiba au fost prezenți la mai toate evenimentele organizate de Retromobil Clubul Român, filiala Timiș.

Articolul Iulian Zaiba, trei premii la raliul automobilelor istorice apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*