Jandarmii maramureşeni sunt la datorie: Măsuri de ordine publică        

Jandarmii maramureşeni sunt la datorie şi în această perioadă, pentru asigurarea climatului de ordine şi linişte publică în zona de responsabilitate , precum şi pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor de protest, sportive, religioase  şi cultural-artistice care sunt organizate pe raza judeţului nostru.

Jandarmii acţionează pentru a preveni incidentele ce ar putea tulbura ordinea publică şi pentru a descuraja faptele antisociale, manifestând o atenţie sporită în zonele aglomerate, arterele intens circulate, în zona desfăşurării competiţiilor sportive şi în zonele de agrement. De asemenea, pentru sfârşitul de săptămână jandarmii montani şi-au intensificat măsurile asigurate în staţiunile turistice din judeţ, pe traseele montane, manifestând o atenţie sporită asupra zonelor cunoscute că prezintă riscuri pentru siguranţa turiştilor.

Începând cu data de 24 august a.c. şi până-n data de 27 august a.c., zilnic între orele 19:00-21:00, în Piaţa Revoluţiei din Baia Mare, se desfăşoară  manifestări de protest în scopul exprimării unor nemulţumiri privind „modificarea legilor justiţiei”.

Sâmbătă, 26 august a.c., începând cu ora 11:00, pe Stadionul „Arena Zimbrilor” din Baia Mare se va desfăşura meciul de rugby dintre echipele C.S.M. Baia Mare şi C.S. Universitatea Cluj, meci din cadrul Superligii CECBank. Duminică, 27 august a.c., între orele 17:00-19:00, pe stadionul din localitatea Groşii Ţibleşului va avea loc meciul de fotbal dintre echipele Bradul Groşii Ţibleşului şi Progresul Şomcuta Mare iar pe stadionul din localitatea Vişeu de Sus, între orele 17:00-19:00 se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele Bradul Vişeu de Sus şi A.S. Remeţi.

În perioada 25-26 august a.c., între orele 15:00-21:00, în zona Barajului Firiza, Asociaţia „Ardealul Roks”, organizează Festivalul „Ardealul Open Roks”. Manifestarea are ca scop promovarea muzicii rock iar în perioada 25-27 august a.c., Asociaţia Culturală Dămăcuşeni organizează evenimentul „Sărbătorea Cepei, Dămăcuşeni, ediţia a II-a”. Duminică, 27 august a.c., între orele 12:00-22:00, Primăria şi Consiliul Local al comunei Săcălăşeni organizează manifestarea cultural artistică „Tradiţii Chiorene”, în localitatea Culcea iar între orele 14:00-22:00, Primăria comunei Groşii Ţibleşului organizează manifestarea cultural artistică „Tradiţii şi obiceiuri populare de la poalele Ţibleşului”.

Luni 28 august a.c., Mănăstirea Ortodoxă Ucraineană „Adormirea Maicii Domnului” din Rona de Sus îşi sărbătoreşte hramul.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, Jandarmeria Maramureş face următoarele recomandări :

  • persoanele care participă la proteste, la evenimentele cultural artistice, religioase  şi la cele sportive, să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile  jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugaţi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă „112”;
  • în situaţia participării la evenimente cu public numeros, părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a evita situaţiile de rătăcire şi pentru prevenirea accidentelor;
  • persoanele care vor alege să îşi petreacă timpul în staţiunile turistice montane din judeţul nostru să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condiţiilor climatice locale, privind starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există;
  • în caz de accident, să anunţe Jandarmeria Montană prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat şi câte persoane au nevoie de ajutor.

Reamintim faptul că principalele evenimente nedorite care au loc în regiunile montane se petrec din cauza lipsei unui echipament adecvat şi aventurării turiştilor în zone pe care nu le cunosc.

      Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*