Joc de imaginație

Ca de obicei, sezonul oficial 2019-2020 s-a deschis cu finala Supercupei României, care a pus față în față campioana țării și câștigătoarea Cupei României din ediția precedentă. Această partidă a coincis cu confruntarea dintre CFR Cluj și Viitorul Ovidiu. Meciul în sine a fost unul relativ modest, fără realizări notabile, doar golul lui Artean a mai salvat puțin spectacolul. Ca o recompensă pentru gafele din campionat, Sebastian Colțescu a fost desemnat să conducă această partidă, evoluția lui fiind în nota jocului.

Elementul de noutate din această partidă a fost că s-a desfășurat după noua regulă impusă de FRF, aceea de a folosi doi jucători U 21 pe tot parcursul confruntării. Noua regulă a suscitat multe discuții pro și contra și de aceea se impun câteva observații referitoare la acest subiect. Consider că jucătorii tineri de valoare se impun de la sine pentru a evolua la echipele de seniori, nu beneficiind de o prevedere a regulamentului. Așa există riscul să pătrundă în liga întâi jucători tineri fără o valoare definită. Deoarece această regulă nu este impusă de UEFA, echipele românești care participă în cupele europene sunt cele mai dezavantajate.

Entuziasmul a fost mare după turneul final al echipelor sub 21 de ani, fiind o consecință în luarea acestei decizii de către FRF. S-a vorbit repede despre oferte deosebite, dar acestea întârzie să apară. De altfel, de-a lungul timpului au fost jucători tineri care s-au impus repede la echipa națională. Exemple sunt multe, dar mă rezum la câteva: Aurel Guga și Bazil Marian au evoluat la 18 ani pentru echipa națională. Nicolae Dobrin, la 17 ani, a făcut o partidă memorabilă împotriva Germaniei, iar Ladislau Brosovszky a îmbrăcat de două ori la 18 ani tricoul de campion național cu UTA. Un alt tânăr care s-a remarcat de la o vârstă fragedă a fost Ilie Balaci. Atunci când aruncăm anumite afirmații forțate, ar trebui să ținem cont de exemplele enumerate.

La sfârșitul acestei săptămâni va începe campionatul primei ligi. Echipele sunt pregătite pentru această întrecere, principala lor preocupare fiind găsirea tinerilor jucători U 21 pentru completarea loturilor. Ca de obicei, George Becali nu se dezminte și se erijează în postura de antrenor, impunându-i lui Bogdan Andone să folosească sistemul de joc 4-3-3, la fel cum evoluează Viitorul. Așa cum îi stă bine unui antrenor docil, acesta s-a conformat.

Deocamdată, obiectivul nemărturisit al UTA pentru noul campionat este unul nemărturisit, dar cu siguranță va fi promovarea în liga întâi. Cu sentimentul datoriei împlinite, Radu Birlică și-a încheiat mandatul la ACS Poli. Petre Mușat a fost numit în postul de administrator general, având o activitate de peste 25 de ani la cluburi alb-violet. Ce departe sunt însă momentele când s-a dansat în vestiarul lui ACS după reușita menținerii în liga întâi! Pe protagoniști vă las pe dumneavoastră să-i ghiciți.

The post Joc de imaginație appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*