Jocuri trase la indigo după primele reprezentaţii

Bogdan Chitic

Cele două echipe masculine de baschet seniori din Ploiești au susținut, în weekend, jocuri în „Olimpia” contând pentru etapa a III-a a Ligii 1. Primii care au intrat în scenă au fost jucătorii Clubului Sportiv Universitar, care au evoluat, sâmbătă seară, împotriva echipei satelit a vicecampioanei Steaua București. După ce, în prima etapă, disputată în urmă cu două săptămâni, au cedat la o diferență de 67 de puncte în fața celor de la Dinamo 2 București, de această dată ploieștenii s-au descurcat mai bine în compania „roș-albaștrilor”. Nu a fost, însă, loc de surprize, deoarece, după un prim sfert echilibrat, scor 21-27, bucureștenii nu au mai iertat nimic în plan ofensiv, diferența crescând la aproape fiecare atac al oaspeților. Cu Ștefan Neagu – fostul elev de la CSȘ Ploiești al profesorului Marian Hartman, folosit doar în prima repriză, CSU Ploiești a depus total armele în actul secund, atunci când Steaua 2 a făcut și ceva spectacol, pe contraatac, prin finalizările de sus ale lui Gavriloaia și Ioniță, și reușind să se impună, în final, cu 120-75, în fața celor aproximativ 700 de spectatori prezenți la partidă.
Ieri, la prânz, a venit rândul jucătorilor de la CSM Ploiești, pregătiți de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan, să găzduiască un alt nume important, mai precis pe echipa secundă a campioanei U-BT Cluj. După victoria la două puncte din urmă cu o săptămână, cu BC Mureș 2 Tg. Mureș, scor 78-76, echipa municipalității s-a impus la aceeași diferență de doar o posesie, 74-72, împotriva unei grupări ardelene tinere și de mare perspectivă.
Săptămâna viitoare, „universitarii” vor evolua din nou pe teren propriu, cu CS Cuza Sport Brăila, iar CSM Ploiești se va deplasa pe Cibin, pentru confruntarea cu CSU 2 Sibiu. În ediția de mâine veți putea citi casetele statistice ale partidelor disputate de formațiile ploieștene în weekend, rezultatele consemnate în celelalte jocuri și clasamentele seriilor din Liga 1.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*